Activiteiten

Agenda

 1. Op 11-12-19:

  AFGELAST: Meer draagvlak door dialoog!

  Dialoog is een krachtig middel om te onderzoeken waar gezamenlijke belangen of ambities liggen.Deze avond richten we ons op waarderend onderzoeken. Waarom en hoe zet de Sociaal-Economische Raad (SER) dialoog bij de vorming van zijn adviezen? En: wat kun je daarmee als communicatieprofessional? Dat kun je horen en vervolgens ervaren in deze workshop.

 2. Op 03-12-19 in :

  Di 3/12 Hoe word je een kloofkunstenaar?

  Hoe ga je om met verdeeldheid, verzet en emotie? Op dinsdagavond 3/12 geeft Harrie van Rooij, adviseur en onderzoeker overheidscommunicatie, ons een mini-cursus ‘kloofkunde’. Hij vertelt waarom ‘communicatie in het hart van het beleid’ misschien toch niet zo’n goed idee is, en stelt ons de vraag of we in de communicatie nog door de juiste bril kijken. Samen kijken we naar wat er nodig is om kloven te dichten. We kijken kritisch naar de communicatieafdeling. En je hoort waarom een biertje soms beter werkt dan een discussie. 

 3. Op 12-11-19:

  Di 12/11: Bedrijfsbezoek aan BNR Nieuwsradio

  De Utrechtse Communicatiekring brengt op dinsdag 12 november 2019 een bezoek aan de landelijke commerciële nieuwszender BNR Nieuwsradio. We zijn te gast bij BNR in Amsterdam, daar waar de zender – met twee redacties op één vloer - nauw samenwerkt met het Financieele Dagblad.

 4. Op 08-10-19 in :

  Fotografie in beeld

  Bijna iedereen in de communicatie heeft te maken met fotografie. Hoe kom je verder dan ‘een plaatje bij een praatje’? En met welke ontwikkelingen hebben fotografen te maken? Op dinsdag 8 oktober bieden fotografen en een beeldredacteur je een kijkje in de wereld van fotografie.

 5. Op 30-09-19 in :

  Regionale vakdag ‘Groei van de regio: kans of risico?’

  De regio Utrecht groeit. Welke kansen en risico’s brengt dat met zich mee voor de communicatie en voor ons werk als communicatieadviseurs, zowel bij de overheid als bij organisaties en bedrijfsleven? Die vraag staat centraal tijdens de eerste regionale communicatievakdag op 30 september in het Provinciehuis Utrecht.

 6. Op 09-08-19 in :

  UCK Zomerborrel 2019

  Ben jij hartje zomer nog in de regio? Wij ook! Speciaal voor jou organiseren we op vrijdag 9 augustus van 17.00 - 20.00 uur een 'thuisblijvers-UCK-zomerborrel'.

 7. Op 24-06-19 in :

  Ma 24/6 Dilemmalogica: leg je probleem op tafel

  Aan dilemma’s geen gebrek in de communicatie. Maken we iets actief bekend of wachten we af hoe het balletje rolt? Wacht je af óf ga je erop af? Leg je de kaarten op tafel óf houd je ze voor de borst? Wat is wijsheid? In een interactieve workshop op maandag 24 juni aanstaande bekijken we met Guido Rijnja en Harm de Jong door de bril van ‘dilemmalogica’ hoe wij als communicatieprofessionals actief en open kunnen communiceren over dilemma’s die zich in jouw praktijk aandienen. 

 8. Op 17-06-19 in :

  Tweede bijeenkomst De Angstfabriek 17 juni

  Op veler verzoek herhalen we onze bijeenkomst in De Angstfabriek. En dat weer op een opmerkelijke locatie in de stad Utrecht. Deze bijeenkomst speelt zich af in een fictieve fabriek op het Berlijnplein in Leidsche Rijn waarin je op een theatrale manier wordt meegenomen in een wereld van alarmerende krantenkoppen en suggestieve nieuwsberichten. Die worden professioneel geproduceerd, getest en uitgerold. Daar ga jij als 'fabrieksarbeider' mee aan de slag.

Sluiten