Activiteiten

Agenda

 1. Op 07-02-18:

  Zaak Anne Faber - Communicatie bij grote maatschappelijke onrust

  Op woensdag 7 februari aanstaande organiseert de UCK samen met de gemeente Zeist een bijeenkomst over het communicatiebeleid gericht op het omgaan met de maatschappelijke onrust die ontstond door de vermissing en dood van Anne Faber. Burgemeester (en portefeuillehouder Openbare Orde & Veiligheid en Communicatie) Koos Janssen geeft dan samen met Nicole Waasdorp (UCK-lid, communicatieadviseur en programmaregisseur Veiligheid bij de gemeente Zeist) een toelichting op de acties die zij hebben ondernomen.

 2. Op 31-01-18 in :

  Masterclass: So you think you can Google?

  Iedereen kan zoeken met Google. Het is zó makkelijk om snel veel antwoorden te krijgen. Moeilijker is het om altijd een kort lijstje te krijgen met alleen dat wat relevant is voor je werk. Internationale zoekspecialist Henk van Ess laat je op woensdag 31 januari as. geweldige trucs zien waarmee je Google leert bespelen als een viool!

 3. Op 19-01-18 in :

  UCK Nieuwjaarsreceptie 2018

  Traditiegetrouw willen we samen met jou het nieuwe jaar inluiden tijdens de nieuwjaarsreceptie op vrijdag 19 januari 2018. We hebben gekozen voor een andere locatie dan dat je de afgelopen jaren gewend was. Het Paushuize wordt ingeruild voor restaurant  De Rechtbank Utrecht. De UCK nieuwjaarsreceptie vindt plaats in de sfeervolle benedenzaal aan de Korte Nieuwstraat 15 te Utrecht.

 4. Op 27-11-17 in :

  Onder invloed! Influencer marketing

  Sinds jaar en dag betalen we bekende en onbekende types om een commerciële boodschap te verkondigen. Tegenwoordig heet dat fenomeen ‘influencer marketing’. Contentmakers met een eigen publiek die doelbewust worden ingezet om hun volgers positief te beïnvloeden. Oude wijn in nieuwe zakken, maar dan wel met enkele scherpe randjes. Op maandag 27 november 2017 verkennen we die bij de UCK met twee specialisten.
   

 5. Op 31-10-17 in :

  Elke stem telt! -Themabijeenkomst verkiezingscampagnes

  Politieke campagne strategen gunnen kijkje in keuken

  Op 21 maart 2018 zijn de lokale verkiezingen in Nederland. Elke verkiezing zien we een lagere opkomst, in 2014 ging 54% naar de stembus, acht jaar eerder was dat nog 58%. Bovendien lijken landelijke thema’s vaak de doorslag te geven bij winst of verlies. Welke strategieën hebben wél effect? Wat moet je vooral niet doen? Welke trends zien we? En wat kunnen wij als communicatieprofessionals daarvan leren?

 6. Op 26-10-17:

  Masterclass Ontwerpen voor Gedragsverandering

  Op donderdag 26 oktober a.s. organiseren we een Masterclass over het Ontwerpen van Gedragsverandering olv. Reint Jan Renes waarin we met een casus uit gemeente Utrecht aan de slag gaan: 'Van het gas af!'  

 7. Op 04-10-17 in :

  Bedrijfsbezoek ministerie van Defensie

  LET OP: NIEUWE DATUM = 4 OKT

  Ook zo nieuwsgierig naar wat er achter die grote poort bij de Kromhoutkazerne zit? Woensdag 4 oktober gaat de poort speciaal voor ons open! Hoofd Communicatie, Annelies Breedveld, vertelt over de strategische koers die zij met Defensie vaart. Tot wat heeft dit al geleid en hoe gaat ze verder?

 8. Op 28-09-17:

  Masterclass 'Van intentie naar effect'

  Gedragsverandering op papier lijkt zo eenvoudig, maar de praktijk is vaak weerbarstig. Oorzaak is de kloof tussen intentie en effect. Communicatiestrategen Gerald Morssinkhof en Gonda Duivenvoorden ontwikkelden daarom een nieuwe kijk op effectieve communicatie. 

  Werk jij als communicatieprofessional op strategisch niveau en wil jij met dit nieuwe gedachtengoed aan de slag? Geef je dan op voor deze masterclass op 28 september.

Sluiten