Activiteiten

Agenda

 1. Op 05-04-18:

  Wie zoet is krijgt lekkers!?

  Op donderdag 5 april spreken we met wetenschap, voedingsindustrie en JOGG over voeding en gedrag. Overal worden we verleid om gezellig iets lekkers te eten of drinken. Echt gezond boodschappen doen valt niet mee. Welke communicatiestrategieën worden door voedselproducenten, overheden en organisaties ingezet en wat vind jij daarvan?

 2. Op 23-03-18 in :

  Studiereis naar Antwerpen

  Ga met ons mee tijdens deze 2-daagse studiereis naar Antwerpen, op vrijdag 23 en zaterdag 24 maart 2018.

  We zijn dan te gast bij onze communicatiecollega’s van de PRA, de Antwerpse tegenhanger van de UCK. Onze Antwerpse collega’s, fier op hun mooie stad, hebben kosten noch moeite gespaard om speciaal voor ons bezoek een prachtig programma samen te stellen. Reken op een mooie mix aan cultuur en communicatie!

 3. Op 06-03-18 in :

  Themabijeenkomst Personal Branding

  Als communicatieadviseur zet je regelmatig je organisatie, een event of je bestuurder op de kaart. Maar hoe zit het eigenlijk met de promotie van jezelf? Hoe kom jij onder de aandacht in je eigen organisatie, en daarbuiten? Over deze vraag gaat de bijeenkomst over personal branding. We hebben drie heel interessante sprekers, die personal branding vanuit hun eigen perspectief belichten.

 4. Op 07-02-18:

  Zaak Anne Faber - Communicatie bij grote maatschappelijke onrust

  Op woensdag 7 februari aanstaande organiseert de UCK samen met de gemeente Zeist een bijeenkomst over het communicatiebeleid gericht op het omgaan met de maatschappelijke onrust die ontstond door de vermissing en dood van Anne Faber. Burgemeester (en portefeuillehouder Openbare Orde & Veiligheid en Communicatie) Koos Janssen geeft dan samen met Nicole Waasdorp (UCK-lid, communicatieadviseur en programmaregisseur Veiligheid bij de gemeente Zeist) een toelichting op de acties die zij hebben ondernomen.

 5. Op 31-01-18 in :

  Masterclass: So you think you can Google?

  Iedereen kan zoeken met Google. Het is zó makkelijk om snel veel antwoorden te krijgen. Moeilijker is het om altijd een kort lijstje te krijgen met alleen dat wat relevant is voor je werk. Internationale zoekspecialist Henk van Ess laat je op woensdag 31 januari as. geweldige trucs zien waarmee je Google leert bespelen als een viool!

 6. Op 19-01-18 in :

  UCK Nieuwjaarsreceptie 2018

  Traditiegetrouw willen we samen met jou het nieuwe jaar inluiden tijdens de nieuwjaarsreceptie op vrijdag 19 januari 2018. We hebben gekozen voor een andere locatie dan dat je de afgelopen jaren gewend was. Het Paushuize wordt ingeruild voor restaurant  De Rechtbank Utrecht. De UCK nieuwjaarsreceptie vindt plaats in de sfeervolle benedenzaal aan de Korte Nieuwstraat 15 te Utrecht.

 7. Op 27-11-17 in :

  Onder invloed! Influencer marketing

  Sinds jaar en dag betalen we bekende en onbekende types om een commerciële boodschap te verkondigen. Tegenwoordig heet dat fenomeen ‘influencer marketing’. Contentmakers met een eigen publiek die doelbewust worden ingezet om hun volgers positief te beïnvloeden. Oude wijn in nieuwe zakken, maar dan wel met enkele scherpe randjes. Op maandag 27 november 2017 verkennen we die bij de UCK met twee specialisten.
   

 8. Op 31-10-17 in :

  Elke stem telt! -Themabijeenkomst verkiezingscampagnes

  Politieke campagne strategen gunnen kijkje in keuken

  Op 21 maart 2018 zijn de lokale verkiezingen in Nederland. Elke verkiezing zien we een lagere opkomst, in 2014 ging 54% naar de stembus, acht jaar eerder was dat nog 58%. Bovendien lijken landelijke thema’s vaak de doorslag te geven bij winst of verlies. Welke strategieën hebben wél effect? Wat moet je vooral niet doen? Welke trends zien we? En wat kunnen wij als communicatieprofessionals daarvan leren?

Sluiten