Activiteiten

Agenda

 1. Op 16-03-2022:

  (C)ommetje Singel Escape

  Woensdag 16 maart organiseren we van 16.30 tot 19.00 uur een nieuw (C)ommetje; de Singel Escape! In teamverband ga je op avontuur langs de singel in de Utrechtse binnenstad, waarbij je gaat speuren naar mooie weetjes over Utrecht en natuurlijk ook de gelegenheid hebt om weer eens bij te praten met UCK-leden. De wandeling eindigt bij Louis Hartlooper voor een borrel en prijsuitreiking. 

 2. Op 07-03-2022:

  Hoe ons brein omgaat met veranderingen

  In ons werk als communicatieprofessional gaat het vaak over omgaan met veranderingen. Mensen houden meestal niet van veranderingen. Wat heeft ons brein nodig om te kunnen veranderen? Daarover gaat deze bijeenkomst met Gonda Duivenvoorden.

 3. Op 21-01-2022 in :

  Digitale rondleiding PR museum New York

  Ben je geïnteresseerd hoe ze in New York public relations inzetten? Wie was de 'founding father' van de PR? Wat zijn de verschillen met Europa? Shelley Spector, directeur van het Museum of Public Relations in New York, neemt ons mee tijdens een bijzondere digitale nieuwjaarsbijeenkomst op 21 januari 2022. 

 4. Op 29-09-2021 in :

  Workshop fotograferen met je smartphone

  Zoek jij in de beeldbank vaak die ene foto, die juist net niet te vinden is? Maak je graag foto's voor een mooie bedrijfspresentatie? Of ben je op zoek naar een sterk beeld bij jouw nieuwsbericht op je website of sociale media? Hoe handig zou het zijn als jij die foto zelf met je smartphone kan maken? in twee workshops op 29 september en 13 oktober krijg je slimme tips over fotografie en apps. En met die tips maak je die foto straks gewoon zelf.

 5. Op 16-09-2021 in :

  Workshop Geweldloze Communicatie

  We communiceren de hele dag via allerlei middelen, maar ook in gesprekken met directe collega’s of andere belangrijke stakeholders. We hebben daarmee allerlei bedoelingen, oordelen of wensen. Vaak spelen emoties die we niet altijd hardop uitspreken een rol. Tijdens deze workshop krijg je inzicht in een verbindende gesprekstechniek waarmee je op zoek gaat naar onderliggende behoeften.

 6. Op 31-08-2021:

  Werkbezoek nieuwe bibliotheek: de huiskamer van de stad

  Een kijkje in de keuken bij Bibliotheek Utrecht. Hoe de bibliotheek niet alleen verhuisde van de Oudegracht naar de Neude, maar zich ook ontwikkelde van een plek met een wat stoffig imago tot de huiskamer van de stad.

 7. Op 13-08-2021 in :

  UCK Zomerborrel: elkaar ontmoeten op het terras

  We zijn heel blij dat we ook dit jaar een echte zomerborrel kunnen organiseren. Een heerlijke middag met alle ruimte voor een goed gesprek in een nagebouwd Romeins fort waar de Romeinen ruim 2000 jaar geleden hun meest noordelijke grens van hun imperium hadden. Wees welkom op de UCK Zomerborrel 2021, op vrijdag 13 augustus van 16.30 – 19.00 uur bij Castellum Café in Utrecht (Leidsche Rijn).

 8. Op 07-07-2021:

  UCK live show 7/7: Met goed gedrag bouwen aan vertrouwen en reputatie

  Het verlies van vertrouwen in elkaar en allerlei organisaties speelt al geruime tijd een belangrijke rol in onze samenleving, wat we terugzien in groeiende onrust en polarisatie, en reputatieverlies voor organisaties. Aan communicatieprofessionals vaak de schone taak om te helpen het vertrouwen en daarmee de reputatie weer op te bouwen. Reden genoeg voor de Utrechtse Communicatiekring er aandacht aan te besteden in een live online talkshow op woensdag 7 juli aanstaande om 20.00 uur.

Sluiten