Activiteiten

Agenda

 1. Op 23-05-19 in :

  Masterclass Subconscious Impact

  Hoe kun je als communicatieprofessional het onderbewuste gebruiken om meer te bereiken in je communicatie? In deze interactieve masterclass op donderdagmiddag 23 mei deelt Genieke Hertoghs met ons een aantal confronterende inzichten over ons ‘onbewust zijn’. Ze reikt ons technieken aan om effectiever te zijn in onze interacties met anderen, juist door je bewust te zijn van dat onbewuste. 

 2. Op 14-05-19 in :

  De Angstfabriek: angst als beproefde techniek om ons te beïnvloeden

  We hebben met de UCK weer een bijzonder aanbod voor je, zowel gezien de inhoud als met een opmerkelijke locatie in de stad. Dit keer hebben we voor jou in de aanbieding: 'de Angstfabriek'. Een fictieve fabriek op het Berlijnplein in Leidsche Rijn waarin je op een theatrale manier wordt meegenomen in een wereld van alarmerende krantenkoppen en suggestieve nieuwsberichten. Er is beperkt plek.

 3. Op 03-04-19 in :

  Begrijpelijke taal voor ons allemaal

  In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen van 16 jaar en ouder moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Als je die schriftelijk wilt of moet bereiken, is het belangrijk dat de tekst in begrijpelijke taal is geschreven. Dat is trouwens ook prettig voor mensen zoals wij, die goed kunnen lezen. Want wij krijgen ook vaak teksten onder ogen waarvan we denken: wat stáát hier nu eigenlijk?

 4. Op 13-03-19:

  Ethiek ben je zelf!

  Sjoemelsoftware in auto’s, beïnvloeden van onderzoeks-rapporten, nepleerlingen op school… Daar was toch een communicatieprofessional bij? Wat dacht die ervan, wat heeft die gedaan of gelaten? Dit zijn zaken, die het nieuws haalden. Als communicatieprofessional kom je op allerlei niveaus ethische dilemma’s tegen. Hoe ga jij er mee om?

 5. Op 18-02-19 in :

  Out of the box

  De workshop ‘Out of the box’ op het Lustrumfeest in september viel zo goed in de smaak dat we hier mee verder gaan. Creatief denken is niet alleen voor muzikanten, kunstenaars of ontwerpers. Elke organisatie heeft dagelijks creativiteit nodig om succesvol te zijn. Wat betekent dat voor ons als communicatieprofessionals?

 6. Op 13-02-19 in :

  De impact van mediaontwikkelingen op ons communicatievak

  De ontwikkelingen in het medialandschap gaan snel en dat heeft ook gevolgen voor journalistiek en daar onlosmakelijk aan verbonden: ook ons communicatievak. UCK-lid John Driedonks geeft ons in deze themabijeenkomst zijn visie. 

 7. Op 11-01-19 in :

  UCK Nieuwjaarsborrel 2019

  Op vrijdag 11 januari 2019 organiseren wij onze traditionele UCK-nieuwjaarsborrel. We luiden het nieuwe communicatiejaar in op een bijzondere locatie, namelijk in TivoliVredenburg in het centrum van Utrecht.

 8. Op 27-11-18 in :

  UCK Social Media Special #6: Hey Google! Hoe word ik Voice-ready?

  Het wordt hoog tijd voor een nieuwe UCK Social Media Special. Deze zesde editie is een Voice-special. Vier specialisten praten onder leiding van Maarten Hagg over de laatste ontwikkelingen en verwachtingen met Voice Assistants en welke impact het heeft voor ons vakgebied.

Sluiten