Activiteiten

Agenda

 1. Op 19-05-20:

  Thuiswerken: een nieuwe apenrots? - Podcast #2

  “We zijn veel meer aap dan we willen toegeven. Ook al denken we dat we verlichte wezens zijn: we zijn diep van binnen gewoon primaten, die houden van de apenrots. Zeker in tijden van crisis of nood”, zegt Danielle Braun, corporate antropoloog. 

  Presentator Marjolein Stoop gaat dinsdag 19 mei met Danielle Braun in gesprek. Ze is directeur van de Academie voor Organisatiecultuur, en heeft twee boeken geschreven: de Corporate Tribe en Building Tribes. 

  UCK Podcast #2 ‘Thuiswerken: een nieuwe apenrots?’ duurt 30 minuten en is interactief: er is veel ruimte om jouw vragen live te stellen aan Danielle Braun. 

 2. Op 28-04-20:

  Online UCK-programma ‘Hoe werk jij door in coronatijd?’

  “Meneer Rutte, al weken zegt u dat Nederland zich voorbeeldig gedraagt en wat krijgen mensen ervoor terug? Nog eens drie weken verlenging. Hoe rijmt u dat met elkaar?” Met een vraag kun je als journalist behoorlijk de plank mis slaan. Maar hoe zit het eigenlijk met ons, communicatiespecialisten. Slaan wij ook de plank wel eens mis in deze corona-tijden? Wat zijn we aan het ontdekken op communicatiegebied? Maak een nieuwe UCK onlineuitzending mee met dit thema.

 3. Op 23-04-20:

  UCK Podcast #1 De communicatiekracht van muziek

  De Utrechtse Communicatiekring presenteert donderdag 23 april haar eerste live podcast! Een onderdeel van het UCK Online Project in deze tijd van corona waarin fysieke bijeenkomsten voor leden niet mogelijk zijn. Thema: ‘de communicatiekracht van muziek’.

  Presntator Marjolein Stoop praat met neuropsycoloog Rebecca Schaefer en Leonne van der Ven van PR en communicatiebureau De Wolven over de invloed van muziek op ons brein en ons gedrag. 
  Je kan deze podcast live volgen via Podbean en tijdens de uitzending ook vragen stellen aan de gasten. 

 4. Op 21-04-20:

  Online borrel

  Heb je al eens virtueel geborreld? Zin in een verzetje in je eigen huis? Speciaal voor UCK-leden organiseren we op dinsdag 21 april van 16:30 - 17:10 uur een online UCK borrel.

 5. Op 02-04-20:

  Do 2/4: Online UCK-programma ‘Hoe werk jij in deze tijd van corona?’

  De Utrechtse Communicatiekring nodigt je uit voor onze eerste online UCK-bijeenkomst. Op donderdag 2 april aanstaande presenteren we het programma ‘Hoe werk jij in deze tijd van corona?’. 
  De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen hebben veel effect op ons werk en ons privéleven. In deze live uitzending vertellen vier UCK-leden hoe ze daarmee omgaan in hun werk. En jij kunt hierover als online-deelnemer ook meepraten.

 6. Op 11-03-20:

  Meer draagvlak door dialoog!

  Dialoog is een krachtig middel om te onderzoeken waar gezamenlijke belangen of ambities liggen.Deze avond richten we ons op waarderend onderzoeken. Waarom en hoe zet de Sociaal-Economische Raad (SER) dialoog bij de vorming van zijn adviezen? En: wat kun je daarmee als communicatieprofessional? Dat kun je horen en vervolgens ervaren in deze workshop.

 7. Op 13-02-20:

  Masterclass Subconscious Impact (wegens succes herhaald)

  Hoe kun je als communicatieprofessional het onderbewuste gebruiken om meer te bereiken in je communicatie? Afgelopen jaar gaf Genieke Hertoghs ons een masterclass over. Wegens groot succes komt ze op donderdag 13 februari opnieuw met ons een aantal confronterende inzichten delen over ons ‘onbewust zijn’. Ze reikt ons technieken aan om effectiever te zijn in onze interacties met anderen, juist door je bewust te zijn van dat onbewuste. 

 8. Op 04-02-20 in :

  RIVM Bedrijfsbezoek: Inzicht in Risicocommunicatie

  Bij gevoelige onderwerpen lijken de feiten het steeds vaker te verliezen van de emoties. Voor veel bedrijven en organisaties is dat een probleem, en meer nog voor het RIVM. Hoe ga je om met boze boeren, bange ouders en al die emoties van stakeholders? Het RIVM opent voor ons op 4 februari haar deuren voor een avond over de dilemma’s die communicatie adviseurs bij het RIVM uitdagen en hoe zij omgaan met risicocommunicatie en het bepalen van een communicatiestrategie.

Sluiten