Eén jaar intensieve communicatie over het coronavirus: nieuwe handreiking + webinar NKC

Handreiking NKC mrt 2021donderdag 04 maart 2021

Eén jaar intensieve communicatie over het coronavirus is voor het Nationaal Kernteam Crisiscommunicatie (NKC) in Den Haag aanleiding om deze week een nieuwe Handreiking Communicatieaanpak Coronavirus te publiceren en een interactief webinar voor communicatieprofessionals te organiseren.

De Handreiking Communicatieaanpak Coronavirus is aangevuld met recente praktijkvoorbeelden en bedoeld als inspiratie, motivatie en enig houvast voor het werk waarmee communicatieprofessionals ook de komende tijd nog intensief mee te maken krijgen zolang het coronavirus een belangrijke stempel drukt op ons dagelijks leven.

Interactief webinar
Communicatieprofessionals die op een of andere manier betrokken zijn bij communicatie over corona kunnen op maandag 15 maart ook een interactieve webinar ‘Communiceren in coronatijd’ volgen. Dit is een co-productie van het Nationaal Kernteam Crisiscommunicatie, Logeion, de Academie voor Overheidscommunicatie, Adformatie en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Van 13.00 tot 14.00 uur gaat presentator Marcel Bril in gesprek met Karin van Eerde (directeur communicatie van het ministerie van Justitie en Veiligheid en hoofd van het Nationaal Kernteam Crisiscommunicatie), Evelyne Esveld (hoofd corporate communicatie TU Delft), Christianne van den Broek (hoofd communicatie Ziekenhuis Gelderse Vallei) en Edwin van Scherrenburg (woordvoerder VNO-NCW/MKB-Nederland). 

Vervolgens is er een break van een uur en daarna van 15.00 tot 16.00 uur een verdiepingssessie met daarin twee belangrijke onderwerpen uit de handreiking van het NKC: 1. Omgaan met spanning & onzekerheid (door Bart Brandsma, filosoof en deskundige op het gebied van polarisatie en Guido Rijnja, adviseur communicatiebeleid bij de Rijksvoorlichtingsdienst) en 2. Kennis van gedrag (door Prof. Marijn de Bruin en Dr. Marijn Stok van de RIVM Corona Gedragsunit).

Aanmelden voor het NKC-webinar ‘Communiceren in coronatijd’ kan hier

Labels
Nieuws

« Terug

Lees overig nieuws

Twitter

Sluiten