Wie zijn we?

Wie zijn we?

De Utrechtse Communicatiekring (UCK) is de grootste en meest actieve regionale communicatiekring in Nederland.

De UCK verbindt betrokken communicatieprofessionals met passie voor hun vakgebied. Dat gebeurt door middel van regelmatige, interactieve bijeenkomsten. Daar ontmoeten leden elkaar, delen actuele kennis en ervaring, en doen inspiratie op. Deze bijeenkomsten zijn laagdrempelig, informeel en kwalitatief.

De kring richt zich op communicatieprofessionals die zich verbonden voelen met hun vak, met hun vakgenoten en veelal wonen en/of werken in de provincie Utrecht. 

Met 15 tot 20 bijeenkomsten per jaar is de UCK een actieve club. We organiseren vakinhoudelijke bijeenkomsten, workshops, masterclasses en denktanks over actuele communicatiethema’s. Daarnaast zijn er enkele netwerkborrels en is er jaarlijks terugkerend Nazomeren in september.

Online vormt deze site een digitaal kennis- en netwerkplatform voor leden. Met onder meer alle informatie over onze activiteiten. Elk lid heeft een persoonlijke profielpagina. Als je ingelogd bent, kun je via Wie is wie informatie over de andere leden bekijken en contact leggen. Ook andere delen van de site zijn alleen toegankelijk voor leden. Dat geldt tevens voor de eigen LinkedIn-groep van de UCK waar discussie, vraag en aanbod en nog veel meer samenkomen. We hebben een actief Twitter-account. Volg ons via #KringUCK.

De diversiteit onder de ruim 400 leden is groot. Je treft bij ons communicatiemanagers en –adviseurs, tekstschrijvers, ontwerpers, fotografen, persvoorlichters, webdesigners, marketing- en PR-specialisten. Ze werken zelfstandig of zijn in dienst van bedrijven en (overheid)organisaties in de regio.

Bijeenkomsten hebben plaats in Utrecht en weerspiegelen een actief, persoonlijk en plezierig netwerk waar leden nieuwe kennis en professionele inzichten kunnen brengen en halen. In 2013 vierde de UCK haar 40-jarig jubileum.

De UCK in kernwoorden:

  • Vakkennis delen
  • Elkaar ontmoeten en vinden
  • Laagdrempelig en informeel
  • Professioneel
Sluiten