Wie zijn we?

Wie zijn we?

De Utrechtse Communicatiekring (UCK) is de grootste en meest actieve regionale communicatienetwerk van Nederland. In 2023 bestonden we 50 jaar.

De diversiteit onder de 350 leden is groot. Je treft bij ons communicatiemanagers en –adviseurs, tekstschrijvers, ontwerpers, fotografen, persvoorlichters, webdesigners, marketing- en PR-specialisten. Ze werken zelfstandig of zijn in dienst van bedrijven en (overheid)organisaties in de regio.

Passie voor het vakgebied

De UCK verbindt betrokken communicatieprofessionals met passie voor hun vakgebied. Dat gebeurt door middel van regelmatige, interactieve bijeenkomsten. Daar ontmoeten leden elkaar, delen actuele kennis en ervaring, en doen inspiratie op. Deze bijeenkomsten zijn laagdrempelig, informeel en kwalitatief.

Het netwerk richt zich op communicatieprofessionals die zich verbonden voelen met hun vak, met hun vakgenoten en veelal wonen en/of werken in de provincie Utrecht. 

Met 15 tot 20 bijeenkomsten per jaar is de UCK een actieve club. We organiseren vakinhoudelijke bijeenkomsten, workshops, masterclasses en denktanks over actuele communicatiethema’s. Daarnaast zijn er enkele netwerkborrels en is er jaarlijks terugkerend Nazomeren in het najaar. 

Bijeenkomsten hebben plaats in Utrecht en weerspiegelen een actief, persoonlijk en plezierig netwerk waar leden nieuwe kennis en professionele inzichten kunnen brengen en halen. 

Alle informatie over bijeenkomsten

Online vormt deze website een digitaal kennis- en netwerkplatform voor leden. Met onder meer alle informatie over onze activiteiten en directe aanmeldmogelijkheden. Elk lid heeft een persoonlijke profielpagina. Als je ingelogd bent, kun je via Wie is wie informatie over de andere leden bekijken en contact leggen. Ook andere delen van de site zijn alleen toegankelijk voor leden.

UCK socials

Ons netwerk is actief op verschillende sociale media, zoals Linkedin, X (Twitter), Youtube en Instagram. Volg ons via #KringUCK. Op Linkedin kun je ons volgen via onze eigen bedrijfspagina.

De Utrechtse Communicatiekring samengevat:

  • Vakkennis delen
  • Elkaar ontmoeten en vinden
  • Laagdrempelig en informeel
  • Professioneel
Sluiten