[VIDEO] Metaverse en Tiktok samen in UCK Social Update #8

SocialUpdate8_koenLaureij_8.jpgwoensdag 05 oktober 2022

Onze UCK Social Update #8 van donderdagavond 29 september 2022 was er één om niet snel te vergeten! Zo stonden we uitgebreid stil bij wat de nieuwe digitale wereld van de Metaverse belooft te worden. Dit gaat veel verder dan ‘Second Life’ wat een aantal jaren geleden net weer zo snel verdween als het was opgekomen. En we maakten kennis met de platformen TikTok en Youtube Shorts.

Onlosmakelijk verbonden met de Metaverse zijn de ontwikkelingen op het gebied van virtual en augmented reality (VR en AR). Deze ontwikkelingen zijn de afgelopen jaren in een ongelofelijke stroomversnelling gekomen. Daardoor kan VR en AR tegenwoordig op een geavanceerde manier worden toegepast. Saskia Groenewegen, lead VR/AR-specialist bij Ordina nam ons mee in wat er nu al allemaal mogelijk is en hoe we het kunnen toepassen in onze communicatie. Ook gaf ze een inkijkje in wat ons in de toekomst te wachten staat. 

Niet om TikTok en Youtube shorts heen
Waar we op dit moment natuurlijk niet omheen kunnen is TikTok en Youtube Shorts. Want dit videoplatform is nu booming. En dus is de kernvraag of jouw organisatie ook op TikTok moet? Om die vraag te beantwoorden hadden we de tweeling Aaron en Quinn Bezemer (18 jaar) in ons midden. 

Deze bekende TikTokkers met miljoenen views voor hun video’s en bijna 900.000 volgers op TikTok lieten ons zien waarom deze app zo succesvol is en welke doelgroep je daarmee bereikt. Zij behoren momenteel tot de influencertop van jong Nederland.

Vol met humor en herkenning
Een snelle blik op TikTok en Youtube Shorts. Vol met humor en herkenning. De tweeling nam ons mee in hun wereld en dat we die niet mogen vergeten in onze communicatiemix werd snel duidelijk. De onbevangen tweeling presenteerde met lef, humor, informatieve ‘insights’ en gewoon ervaring. 

De achtste editie van de UCK Social Update is er een om niet snel te vergeten. De bijeenkomst was in het hoofdkantoor van Ordina in Utrecht en stond onder deskundige leiding van UCK-lid Rogier van den Berg. We kijken terug op een motiverende bijeenkomst.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
SocialUpdate8_KoenLaureij_1.jpg991,0 kBimage/jpegdownload
SocialUpdate8_koenLaureij_10.jpg712,5 kBimage/jpegdownload
SocialUpdate8_koenLaureij_12.jpg857,4 kBimage/jpegdownload
SocialUpdate8_koenLaureij_13.jpg814,2 kBimage/jpegdownload
SocialUpdate8_koenLaureij_14.jpg820,9 kBimage/jpegdownload
SocialUpdate8_koenLaureij_3.jpg920,9 kBimage/jpegdownload
SocialUpdate8_koenLaureij_4.jpg743,9 kBimage/jpegdownload
SocialUpdate8_koenLaureij_5.jpg854,4 kBimage/jpegdownload
SocialUpdate8_koenLaureij_6.jpg726,6 kBimage/jpegdownload
SocialUpdate8_koenLaureij_7.jpg716,5 kBimage/jpegdownload
SocialUpdate8_koenLaureij_8.jpg985,8 kBimage/jpegdownload
SocialUpdate8_koenLaureij_9.jpg914,7 kBimage/jpegdownload
Labels
Nieuws

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten