Over Masterclass: 'commerciele persberichten'

Masterclass: 'commerciele persberichten'

Heb jij in je werk (vaak) te maken met het schrijven of beoordelen van persberichten van ‘profit’ organisaties? Discussieer dan mee op dinsdagavond 25 oktober.

Sinds een tijd doet Henk Pander Maat (senior docent onderzoeker) van de faculteit Letteren onderzoek naar stijlkenmerken van persberichten van bedrijven en de bewerkingen daarvan door journalisten. In eerste instantie was hij vooral geïnteresseerd in promotioneel taalgebruik in persberichten, en het lot daarvan in journalistieke bewerkingen. Maar inmiddels heeft hij ook een meer open onderzoek gedaan naar allerlei soorten bewerkingen door journalisten van persberichten.

Henk Pander Maat: “In deze workshop zou ik een aantal resultaten van het onderzoek willen bespreken, met tekstvoorbeelden. Maar daarnaast zou ik ook vooral iets van de deelnemers willen horen die op de een of andere wijze ervaring hebben met het genre. Graag zou ik profiteren van hun 'inside' kennis. Meer in het bijzonder vraag ik me af hoe het kan dat persberichten vaak veel langer zijn dan krantenberichten, veel formeler geschreven, veel vaktermen bevatten en daarnaast de promotie niet schuwen? Omdat je vaak leest dat persberichten geschreven worden om onveranderd te kunnen worden gebruikt, vraag ik me slechts af hoe te verklaren is dat ze daarvoor meestal helemaal niet geschikt zijn.”

De Masterclass kost € 15,00 en vindt plaats op dinsdag 25 oktober 2005 in de Letterenbibliotheek (LB) zaal 0.15. Zaal 0.15 bevindt zich op de begane grond van de Letterenbibliotheek (LB). De hoofdingang van de LB vind je aan Wittevrouwenstraat 7-11, poort door, rechtsaf. De kantine is direct na de ingang rechts, voor zaal 0.15 loop je rechtdoor, aan het einde rechts.

Om 18.00 staan in de kantine broodjes voor u klaar. De Masterclass start om 18.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Wilt u deze Masterclass bijwonen? Meldt u dan aan via de website. Maar wees er snel bij, want er is ruimte voor maximaal twintig deelnemers.

Graag tot ziens!

Met vriendelijke groet,

Namens het UCK bestuur

Jaap Lageman

Sluiten