Over Digitale communcatie-uitdagingen

Digitale communcatie-uitdagingen

Op veler verzoek organiseert de UCK op dinsdagavond 12 juni weer een bijeenkomst over digitale communicatie-uitdagingen die nieuwe mogelijkheden aan ons bieden. De ontwikkeling van virtuele werelden en do's and don'ts van gaming in de communicatiemix staan centraal. Met sprekers die aan het roer staan bij laatste ontwikkelingen en toepassingen en ons wegwijs maken op vaak nog totaal onbekend virtueel terrein.

Gaat de van oorsprong Utrechtse virtuele wereld WhyRobbieRocks ook de echte communicatiewereld veroveren? Het lijkt er wel op nu grote bedrijven er instappen. Moeten wij volgen? En hoe zit dat met de mogelijkheden die Second Life ons biedt?  Of moeten we inzetten op games, om de boot niet te missen?

Roger ter Heide van Improvive is een ervaren adviseur op het gebied van internetcommunicatie. Hij is betrokken bij het bouwen van de virtuele wereld van www.WhyRobbieRocks.com. Dit Utrechts initiatief wordt gezien als een virtuele wereld met veel potentie. Ze zullen uitleggen wat de mogelijkheden zijn. Een van de bedrijven die actief zijn op WhyRobbieRocks is Rabobank. Ook hun aanwezigheid en communicatiedoelstellingen worden toegelicht.

Second Life is op dit moment een enorme hype. Internetspecialisten Melle Bos en Jorrit Terpstra van Evident - Utrechts grootste internet communicatiebureau - vertellen waarom dat zo is en welke mogelijkheden Second Life biedt in de communicatiemix. Evident verzorgt voor veel bedrijven en organisaties de communicatie op internet.

Het laatste item dat aan bod komt is gaming. Hiervoor hebben we Gert Jan Brok van het bureau Fantazm uit Den Bosch weten te strikken. Dit bureau helpt klanten bij het ontwikkelen van interactieve games die toegepast kunnen worden in hun communicatie- en/of marketingconcepten.

Locatie: De Witte Vosch, vergader- en congresaccommodatie, Oudegracht 46 (schuin tegenover bioscoop Rembrandt). Parkeren is makkelijk bij La Vie (Bijenkorf) en garage Paardeveld. www.dewittevosch.nl

Programma: Ontvangst vanaf 19.30 uur. Aanvang programma 20.00 uur.

 

Deel deze bijeenkomst

Sluiten