Over MVO, meer dan window dressing

MVO, meer dan window dressing

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een vast thema geworden voor communicatieprofessionals. Elke dag is er wel nieuws dat (in)direct over MVO gaat. Maar hoe zorg je als organisatie voor een geloofwaardig verhaal? Welke strategieën zijn succesvol? En wat is een goed moment om te gaan communiceren over duurzaamheid?

Op maandagavond 1 juni vertoont de Utrechtse Communicatiekring eerst de documentaire The Naked Brand. Maatschappelijke aspecten bepalen steeds meer de waarde van een onderneming. Alleen goed lijken is niet meer genoeg, je moet écht goed zijn als organisatie. Een verhaal over het stap voor stap duurzamer organiseren van je bedrijf.

Daarna duiken we de praktijk in. MVO Nederland heeft een flink arsenaal aan methodieken en instrumenten dat bedrijven helpt hun duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren. Celia Noordegraaf, hoofd Communicatie bij MVO Nederland, gaat in op duurzaamheid als de nieuwe norm voor bedrijven. Zij was in 2011 communicatiemanager van het jaar.

NS won vorig jaar De Kristal 2014, de prijs voor het meest transparante MVO-jaarverslag. NS was het enige bedrijf dat de impact van haar activiteiten op het milieu en de maatschappij in geld uitdrukte. Zo brengt NS bijvoorbeeld in kaart wat de maatschappelijke kosten zijn van geluidshinder door treinverkeer. Suzanne Rotteveel, communicatieadviseur Duurzaamheid bij NS, vertelt hoe zij MVO in de strategie integreren.

Programma
 1 juni
18.30 uur       Inloop met koffie en thee
19.00 uur       Welkom
19.05 uur       Documentaire The Naked Brand, een productie van Questus.
20.05 uur       Celia Noordegraaf, hoofd Communicatie bij MVO Nederland
20.45 uur       Suzanne Rotteveel, communicatieadviseur Duurzaamheid bij NS
21.15 uur       Borrel en netwerken
22.00 uur       Einde

Heb je de documentaire The Naked Brand al gezien? Dan kun je om 20.00 uur aanhaken. Geef dit wel even aan bij je aanmelding. We halen je dan op bij de ingang.

Locatie

De bijeenkomst vindt plaats bij Vergaderruimte-utrecht, Pieterskerkhof 23 (ingang onder de poort door), 3512 JS Utrecht.
 Dit pand ligt in de directe omgeving van de Domtoren in het centrum van Utrecht. Een routebeschrijving is hier te downloaden.


Aanmelden
Deelname is alleen mogelijk voor UCK-leden en een beperkt aantal introducés, mits vooraf aangemeld via onze site. Er is ruimte voor 80 personen. Inschrijven doe je in de velden hieronder. Meld je alleen aan als je zeker weet dat je ook komt. No-show stellen we niet op prijs en wordt door ons geregistreerd.

Deel deze bijeenkomst

Sluiten