Over Nazomeren 2015: Zomerzonden

Nazomeren 2015: Zomerzonden

Jammer dat de zomervakantie weer voorbij is? Helemaal niet ;-) Op 11 september is het weer tijd voor Nazomeren. Op een bijzondere locatie in Utrecht: de voormalige gevangenis op het Wolvenplein! Onder de noemer ‘Zomerzonden: (on)deugden in de communicatie' hebben we weer een interessant programma voor je samengesteld.

Jaloezie, hebzucht, ijdelheid, wellust: wie herkent ze niet, deze zonden? En wat doe jij daarmee, privé of in jouw werk? Tijd voor wat zelfonderzoek! Tijdens Nazomeren zien we onze zonden onder ogen. Met lezingen en workshops over vrijheid, zonden en deugden en de manier waarop we hieraan invulling geven in de communicatie. Na afloop staan er een borrel, lekkere hapjes en een heerlijke maaltijd voor je klaar. Het avondprogramma biedt je ruim gelegenheid om weer eens gezellig bij te praten met collega’s van de UCK, bijvoorbeeld over die mooie plannen voor de tweede helft van het jaar. Zonde als je hier niet bij bent!

Datum: vrijdag 11 september 2015
Locatie: de voormalige gevangenis, nu ‘De Vrije Wolf’, Wolvenplein in Utrecht. De locatie is rolstoeltoegankelijk. Parkeren kan in de nabij gelegen parkeergarages Grifthoek en Kruisstraat.
Kosten: voor UCK-leden €25,- 

Programma:
14.30-15.00 welkom en ontvangst met thee & koffie
15.00-15.15 Muzikale start - Rachai Beumers en Ineke Geleijns
15.15-16.15 (plenair) Vrijheid en (on)deugden in de communicatie - Joep Dohmen
16.15-16.30 Muzikaal intermezzo ('Woede')
16.30-17.30 Workshops ronde 1 (Keuze uit 'Jaloezie', 'Gulzigheid', 'Wellust', 'IJdelheid' en 'Voyeurs'. Zie hieronder voor meer informatie)
17.30-18.30 Workshops ronde 2 
18.30-22.00 Avondprogramma: borrel, rondleiding gevangenis en diner.

Wees er snel bij! Meld je nú aan via de link hieronder (eerst inloggen).
Kosteloos afmelden kan tot en met donderdag 3 september 2015.
Deze bijeenkomst is alleen toegankelijk voor UCK-leden. 

Hartelijke zomergroet van het Nazomer-team,
Bianca, Anke, Rianne, Nienke en Marianne.


Over het programma en de sprekers:

(Plenair) Over (on)deugden en échte vrijheid
Verbaal geweld op internet en in social media, missers bij de overheid en het 'grote graaien' bij financiële instellingen en grote bedrijven. Wie het nieuws volgt, krijgt de indruk dat we soms de weg kwijt zijn in deze maatschappij. In ons werk in de communicatie merken we de gevolgen: in het contact met onze klanten, het imago van onze werk- of opdrachtgever of onze relatie met pers en belangenorganisaties. Wat betekenen klassieke deugden als prudentie, moed, matigheid en rechtvaardigheid vandaag nog? Of christelijke waarden als geloof, hoop en liefde, barmhartigheid, vertrouwen en mededogen? Kan iedereen dan nu maar doen waar hij/zij zin in heeft? Tijdens Nazomeren zet filosoof Joep Dohmen zet ons aan tot denken hierover. "Echte innerlijke vrijheid moet je leren. En deugden zijn een belangrijke oefening daarvoor." Wat betekenen waarden en deugden, óók voor de communicatie?

Filosoof prof.dr. Joep Dohmen is verbonden aan het Centrum voor Humanistische Vorming en is emeritus hoogleraar wijsgerige en praktijkgerichte ethiek aan de Universiteit voor Humanistiek te Utrecht. Hij schreef verschillende boeken over levenskunst, waaronder De Prijs van de vrijheid (2010) en Van oude en nieuwe deugden (2013), beide samen met Maarten van Buuren.


Keuze uit 5 workshops:

1: Jaloezie – zakelijke familieopstellingen
Of je nu in loondienst bent of zelfstandig ondernemer, jaloezie is een menselijke en vaak lastige emotie. Stel, je werkt keihard aan een project maar iemand anders krijgt daar de credits en complimenten voor. Of je hebt collega’s die de kantjes er vanaf lopen, en toch meer salarisverhoging krijgen dan jij. Of je werkt als zelfstandig consultant in een team met andere consultants en zij worden wél voor een vervolgklus ingehuurd en jij niet. Hoe dan ook, de vraag is: hoe ga jij om met jaloezie. Blijf je jezelf of niet? Wat is de impact op je gedrag? In deze korte workshop ontdek je hoe jij omgaat met jaloezie én hoe je jezelf hierin effectiever kunt managen. 

Drs. Madeleine Boerma is zelfstandig ondernemer sinds 2001. Ze werkt als internationaal project- en procesmanager en business coach voor ondernemer-kostwinners (OK’s). Opgeleid in project en programma management, NLP, Familie & Organisatie opstellingen, Innerlijke Familie en Deep Democracy.


2: Gulzigheid: Beteugel overdaad met mindmapping
Méér interactie, méér doelgroepen, méér data, méér kanalen, méér meten. Hoe beteugelen we de overdaad in het communicatievak? Kunnen we onze gulzigheid nog omzetten in een deugd? Ontdek de kracht van mindmapping. Krijg snel overzicht in complexe plannen en maak met ‘één druk op de knop’ een projectplan van je mindmap. Combineer dit vervolgens met Scrum: de nieuwe benadering in het maken van communicatieplannen. Tijdens de workshop maak je kennis met de mindmaptaal, een nieuwe taal, met een andere structuur en opbouw. Ook leer je wat een mindmap effectief maakt. Scoor bij je opdrachtgevers met visuele overzichtelijke plannen, in plaats van met stapels papier met grijze lappen tekst. 

Hans Buskes is auteur van 'Meer inzicht en overzicht met mindmappen' (220 dagen in de top 100 van Managementboek). Hij werkt met mindmapping in complexe projecten voor grote Nederlandse en buitenlandse bedrijven. Hij geeft workshops in binnen- en buitenland en is actief als inter communicatie-adviseur bij gemeenten, provincies en bedrijven. 


3: Wellust: Prikkel je zintuigen
Communicatie vindt plaats op allerlei niveaus. Onze zintuigen registreren voortdurend informatie. We horen, zien, ruiken, proeven of voelen altijd wel iets. En tezamen vormen al deze prikkelingen een belangrijke basis voor veel van onze beslissingen. De mate waarin deze een rol spelen, verschilt echter van persoon tot persoon. Circa 40% van de mensen is visueel ingesteld en de 20% auditief. Deze groep is vaak rationeel georiënteerd en neemt afgewogen beslissingen, bijvoorbeeld op basis van prijsvergelijking. Anderen hebben meer met gevoel, smaak en geur. Zij zijn vaak meer op zoek naar persoonlijk contact en reageren vooral op dat wat ‘goed voelt’. Ontdek hoe het zit met jouw eigen beleving en het bewustzijn van de verschillende zintuigen. Hoe gevoelig ben jij voor smaak, geur en gevoel? Een spannende workshop rond de beleving van de zintuigen. 

Minke Yama Voorhorst is theaterregisseur, coach en masseur. Met ActWild geeft zij workshops en retraites op het gebied van spel, tantra, rituelen, voeding en transformative en begeleidt ze persoonlijke ontwikkelingsprocessen. 
 

4: 'IJdelheid': Genieten van aandacht tijdens je presentatie
Een goede presentatie vaart wel bij een flinke portie ijdelheid. De kunst is de aandacht die er per definitie is bij je publiek, te benutten, te belonen en ervan te genieten. In deze workshop werken we aan een opkomst en een presence waardoor je publiek binnen no time uit je hand eet en je woorden met gulzigheid zal veroberen en een klaterend applaus je ten deel valt.  Is dat nou geen heerlijk vooruitzicht? Een aanrader voor bescheiden mensen die complimenten en onverdeelde aandacht liever uit de weg gaan.

Presentatie-expert en UCK-lid Judith de Bruijn traint, coacht en ontwikkelt e-learning producten. Ze ondersteunt professionals bij het geven van geweldige presentaties. Judith is oorspronkelijk onderwijskundige, was jarenlang presentatrice bij de AVRO en staat als dagvoorzitter nog altijd met veel plezier op het podium. Enige ijdelheid is haar niet vreemd


5: 'Voyeurs': Filmen met je smartphone (lange workshop)
Werk mee aan de videoregistratie van Nazomeren. In deze workshop leer je van professionele filmers om met je eigen smartphone (iPhone) een film te maken. Na de instructie ga je in kleine teams op pad in de gevangenis voor de opnames. Maak gebruik van de bijzondere locatie, het thema van de 7 hoofdzonden en je eigen fantasie. Na afloop wordt de video gemonteerd en vertoond. Deze workshop duurt zo’n 2 tot 2,5 uur (beide workshoprondes).
Geef je snel op, want er is plaats voor max.8 personen. Je hebt nodig: een Iphone, je oplader en een koptelefoon. Na inschrijving neemt onswerk.tv begin september contact met je op, om de voorbereiding met je door te nemen.

Met onswerk.tv bedenken en ontwikkelen programmamakers Gertjan Straalman en Arjan van Genderen sinds 2007 samen invideoprogramma’s voor overheid, bedrijfsleven en televisie. Ook geven zij workshops in filmen met de DSLR-camera en met de smartphone. Arjan ken je ook als UCK-lid. Hij werkte eerder als accountmanager en consultant voor reclame- en communicatiebureaus. Gertjan heeft ervaring als cameraman, regisseur en scenarioschrijver (o.a. Uur van de Wolf, Dokument,  Close Up, Warzone, BBC’s Watchdog).

Sluiten