Over Blockchain, wat is het en wat kun je er mee in communicatie?

Blockchain, wat is het en wat kun je er mee in communicatie?

Op woensdag 13 juni organiseert de UCK een bijeenkomst over de blockchain. Wat is het, wat zijn mogelijke toepassingen, en vooral, wat betekent het voor ons als communicatieprofessionals?

Je hebt er vast het nodige over gehoord en gelezen: de blockchain. Deze nieuwe technologie staat vooral in de belangstelling door dat hij wordt gebruikt voor cryptovaluta als Bitcoin en Ethereum. Maar hij is nog voor veel meer doeleinden te gebruiken. De blockchain is als een grootboek waarin data worden opgestapeld, niet te veranderen of vervalsen, en daarom overal te gebruiken waar afspraken of contracten vastgelegd moeten worden. Leuk, maar hoe werkt dat dan? En wat kunnen wij daarmee als communicatieprofessionals? Wat betekent de blockchain voor het communicatievak?

Jaap Goedegebuur van het Blockchainlab van Hogeschool Utrecht geeft ons deze avond een introductie op de blockchain. Wat is het, waar wordt het al voor gebruikt? En hoe kunnen wij het zelf inzetten in ons werk? Enkele actuele cases zullen voorbijkomen. 

Een van deze cases is het gebruik van de blockchain bij de aanpak van armoede bij de Gemeente Utrecht. Waarom is de blockchain ingezet en werkt het? Daarover vertelt Pieter in ’t Hout, strategisch aanjager van digitale innovatie bij de gemeente.  

Ben je geïnteresseerd in de nieuwste ontwikkelingen en mogelijke toepassingen voor blockchain? Meld je dan aan voor deze bijeenkomst!

Sprekers:

Jaap Goedegebuur: Programmamanager HU Blockchainlab Hogeschool Utrecht

Pieter in ’t Hout: Strategisch Aanjager Digitale Innovatie Gemeente Utrecht

Programma

19.30 - Inloop
20.00 - Start programma: inleiding Jaap Goedegebuur
20.45 - Voorbeeldcase gemeente Utrecht
21.15 - Vragen en discussie
21.30 - Borrel

Locatie
Deze UCK-bijeenkomst vindt plaats bij:

Social Impact Factory Utrecht: Vredenburg 40 3511 BD Utrecht

(Ga in het restaurant na de keuken met de trap omhoog)

Aanmelden
Aanmelden kan hier op deze website, zie blokje rechts. Deelname is mogelijk voor UCK-leden, mits vooraf aangemeld. Er is maar beperkt plaats, dus meld je alleen aan als je zeker weet dat je komt en geen plaatsen blokkeert voor andere geïnteresseerden. No show stellen we niet op prijs en wordt door ons geregistreerd.

Introducés
De UCK heeft nieuw beleid voor het toelaten van introducés. Wil je als introducé aan deze bijeenkomst meedoen, stuur dan een mailtje met jouw verzoek naar info@communicatiekring.nl. Vier dagen voor de bijeenkomst laten we je dan weten of er ruimte voor je is (leden van de UCK gaan in principe voor bij de aanmelding).

Deel deze bijeenkomst

Sluiten