Over SEO en de strijd om de kijkcijfers op internet

SEO en de strijd om de kijkcijfers op internet

Dé manier om de strijd om ‘kijkcijfers op het web’ aan te gaan, was altijd met SEO: search engine optimization. Op 22 november a.s. kijken we naar de nieuwste ontwikkeling op dat gebied met online marketing-expert Edwin Bron en met voorbeelden van The Feedback Company en Dotts. Heeft het nut om te investeren in SEO, of zijn er inmiddels betere manieren om jezelf op internet in de kijker te spelen?

Hoe zorg je ervoor dat jij of jouw organisatie te vinden is op internet? Dat doe je met content die relevant is voor jouw doelgroep. Dus steek je tijd en geld in goede content en zoek je vervolgens naar kansen om die zo goed mogelijk onder de aandacht van de juiste mensen te krijgen.

Edwin Bron gaf enkele jaren geleden al een flitsende masterclass SEO voor de UCK. Hij kijkt terug op de ontwikkeling van ’het vindbaar zijn’ op internet: hoe werd zoekmachineoptimalisatie een vak, met steeds machtigere, complexere databases en algoritmes? En hoe raakten we daardoor verwikkeld in een voortdurende wedloop met Google, een strijd die we volgens Edwin aan het verliezen zijn? Gelukkig zijn er nog genoeg opties waarmee je ervoor kunt zorgen dat jouw boodschap komt bovendrijven op het internet. Content mag dan koning zijn, context is koningin!

Aan de hand van voorbeelden van The Feedback Company en Dotts horen we hoe relevante content, in de vorm van reviews en video steeds belangrijker worden. Reviews zorgen voor transparantie en zijn ook een vorm van content waar je kunt scoren. Geef Google een willekeurige zoekopdracht en je zult zien dat bovenaan de zoekresultaten video’s staan van de grootste zoekmachine na Google: Youtube, van Google.

Tot slot bespreken we samen wat wij als (online) communicatieprofessionals hier nu van kunnen leren. Hoe maak je gebruik van deze ontwikkelingen en hoe benut je dat voor jouw organisatie?

Mis het niet en meld je snel aan voor deze bijeenkomst!

Programma
19.30 - Inloop
20.00 - Start programma: Edwin Bron
21.00 – Cases Dotts.tv (Arjen Jongeling) en de Feedback Company (Martino Marconi en Luuk Vreeburg)
21.30 - Vragen en discussie
21.40 – Afsluiting en borrel

Locatie
Deze UCK-bijeenkomst vindt plaats in Mindspace (https://www.mindspace.me/utrecht/)
Adres: Nicolaas Beetsstraat 222, 3511HG Utrecht

Aanmelden
Aanmelden kan hier op deze website, zie blokje rechts. Deelname is mogelijk voor UCK-leden, mits vooraf aangemeld. Er is maar beperkt plaats, dus meld je alleen aan als je zeker weet dat je komt en geen plaatsen blokkeert voor andere geïnteresseerden. No show stellen we niet op prijs en wordt door ons geregistreerd.

Introducés
Wil je als introducé aan deze bijeenkomst meedoen, stuur dan een mailtje met jouw verzoek naar info@communicatiekring.nl. Vier dagen voor de bijeenkomst laten we je dan weten of er ruimte voor je is. (Leden van de UCK gaan voor bij de aanmelding)

Deel deze bijeenkomst

Sluiten