Over Digitale rondleiding PR museum New York

Digitale rondleiding PR museum New York

Ben jij geïnteresseerd hoe ze in New York public relations inzetten? Wie was de 'founding father' van de PR? Wat zijn de verschillen met Europa? We krijgen dit te weten tijdens een bijzondere UCK bijeenkomst op 21 januari 2022. 

We luiden het nieuwe communicatiejaar in met een bijzondere digitale rondleiding door het Public Relation Museum in … New York!

Op stap met de museum-directeur

Directeur Shelley Spector van het New Yorkse PR-museum leidt ons op inspirerende wijze rond in het museum. Live in New York! Zij neemt ons realtime mee langs opvallende voorwerpen, mooie verhalen en inspirerende PR-voorbeelden – gewoon via je pc of laptop. 

Edward Bernays

Spector is samen met haar man de oprichter van het museum, dit jaar precies 25 jaar geleden. Dat begon nadat zij de beroemde PR-grondlegger Edward Bernays hadden ontmoet. Bernays (Wenen 1891 – New York 1995) had verregaande ideeën aangaande de beïnvloeding van de massa. Hij werd 103 jaar oud en was een volle neef van Sigmund Freud. Public Relations is volgens hem een 'applied social science' en zo wetenschappelijk beschouwde hij het vak ook. Door het koppelen van producten aan beroemdheden, professionals of imago kon hij veelal producten promoten zonder het noemen van een merknaam. Denk bijvoorbeeld aan de tandpasta die wordt aanbevolen door tandartsen, of rokende vrouwen in de 'roaring twenties' als uiting van een vrij en zelfstandig leven.

Het museum verzamelde veel van Bernays werk en persoonlijke spullen. En vervolgens bouwde het museum verder uit in het vakgebied van PR. Tegenwoordig besteedt het museum ook aandacht aan bredere sociale issues, waaronder bijvoorbeeld de beweging Black Lives Matter als vorm van communicatie.

Programma

Na de feestelijke aftrap door UCK-voorzitter Koen van Tankeren pakt Shelley Spector het over. Deze digitale UCK-bijeenkomst zal in het Engels plaatsvinden.

In detail

15.50 – 16.00 uur: druppel binnen in de virtuele ruimte en installeer je met een kop thee, koffie of een drankje.

16:00 – 16.05: Welkom en opening van ons nieuwe communicatiejaar door UCK-voorzitter Koen van Tankeren

16.05 – 17.00 uur: interactieve digitale rondleiding door Shelley door het museum. Je krijgt de mogelijkheid vragen te stellen.

Link rondleiding PR museum

Deze UCK-bijeenkomst vindt plaats via Zoom. Iedereen die is aangemeld, krijgt kort van tevoren de link om deel te kunnen nemen.

Aanmelden

Aanmelden kan hier op deze website, zie blokje rechts. Deelname is gratis voor UCK-leden, mits vooraf aangemeld.

Wil je als introducé aan deze bijeenkomst meedoen, dan is dat mogelijk tegen betaling van 15 euro. Stuur een mail met verzoek voor jouw aanmelding naar info@communicatiekring.nl. Jouw mail is direct de bevestiging dat je akkoord gaat met de kosten voor deelname.

Aanmelden

U kunt zich nog aanmelden. Komt u ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Deel deze bijeenkomst

Sluiten