Stunt met Paus is boost voor Straatnieuws

vrijdag 06 november 2015

Het Utrechtse Straatnieuws haalde vandaag een enorme stunt uit door een interview te publiceren met paus Franciscus. Het eerste Nederlandse medium met een exclusief interview met het kerkelijke staatshoofd. Alle landelijke media besteedden er aandacht aan. Het interview is wereldwijd doorgeplaatst. De editie van deze week verkoopt als een tierelier. Het maakt de medewerkers apetrots, nadat Straatnieuws een jaar geleden eigenlijk failliet was.

Een van de bedenkers van deze stunt is Jan Willem Wits (theoloog en voormalig communicatieman van het Bisdom Utrecht). Hij had een brainstorm met hoofdredacteur Frank Dries over ideeën om de krant te helpen en bedacht om de paus - die zich graag profileert als de ‘paus van de armen’ – te vragen voor een exclusief interview. Vooral ook het idee dat het interview vervolgens gratis doorgeplaatst kan worden in straatkranten wereldwijd, was richting Paus een aantrekkelijk aanbod. Wits vertelt hierover uitgebreid op Communicatie Online

Op deze site berichtten we eerder over het dreigende faillissement van Straatnieuws in Utrecht nadat de penningmeester een greep in de kas had gedaan. Op initiatief van enkele leden van de Utrechtse Communicatiekring werd toen pro deo tijdelijk communicatiebureau De Straat opgericht om de krant er weer bovenop te helpen.

Via internationale samenwerking van de straatkranten wordt het interview met Paus vertaald in 24 talen en gepubliceerd in 123 verschillende straatkranten in 34 landen.

« Terug

Sluiten