Journalistiek studenten maken jongerenkanaal RTV Stichtse Vecht

woensdag 02 september 2015

RTV Stichtse Vecht gaat een eigen jongerenkanaal beginnen dat gemaakt wordt door studenten van de faculteit Communicatie en Journalistiek van Hogeschool Utrecht. De samenwerking levert beide partijen voordeel op. RTV Stichtse Vecht wil graag jongeren bereiken en voor de studenten is het een extra stimulans dat zij producties maken die daadwerkelijk worden uitgezonden.

De dertig 3e jaars studenten volgen de opleiding digitale media en doen tien weken de cursus 'content creator'. Daarbij moeten ze videoproducties van een paar minuten maken en gaan zij aan de slag met actuele items over jongeren in Stichtse Vecht.

Jongeren belangrijk
Vanuit Hogeschool Utrecht is docent Arjan Kroon bij het initiatief betrokken. Hij was tot voor kort als hoofdredacteur verbonden aan RTV Stichtse Vecht. Huidig hoofdredacteur van RTV Stichtse Vecht is Robbert Oelp. “Op ons digitale platform kennen wij onder andere de rubrieken nieuws, sport, regio, cultuur en samenleving. Daar komt het thema jongeren nu bij”, licht Oelp toe: “Er wonen veel jongeren in Stichtse Vecht en die zijn voor ons belangrijk. En hoe kun je ze beter bereiken dan met producties die ook door jongeren zelf zijn gemaakt!”

Scholen
Naast samenwerking met Hogeschool Utrecht werkt RTV Stichtse Vecht samen met de Rientjes MAVO in Maarssenbroek. Daar doen ‘Razende Rientjes Reporters’ via video verslag van gebeurtenissen op hun eigen school. Oelp: “Onze wens is om in de nabije toekomst met meer scholen in ons gebied samen te werken en het ligt ook voor de hand dat we ook met de volgende groep cursisten van de HU weer aan de slag gaan.”

Bekijk hier videoverslag RTV Stichtse Vecht over samenwerking

« Terug

Sluiten