Creatieve industrie: koester praktijkdocenten

woensdag 06 mei 2015

De Dutch Creative Council en de Federatie Dutch Creative Industries waarschuwt voor uitholling van het creatieve onderwijs als de Tweede Kamer nieuwe wetgeving aanneemt die als doel heeft het aantal tijdelijke contracten in het hoger onderwijs tegen te gaan. Een en ander zou geregeld moeten worden in de nieuwe wet Werk en Zekerheid en volgens de partijen slecht zijn voor de positie van ondernemende praktijkdocenten in het creatieve hoger onderwijs.

De Creatieve Industrie vertegenwoordigt creatieve ondernemers, ontwerpers, architecten, muzikanten, film, game- en reclamemakers die veelal zijn verbonden aan een hogeschool of universiteit. Zij praktijkkennis en plezier in ondernemerschap over aan studenten, aldus de belangenclubs: “Ze spelen een belangrijke rol om creatief talent te blijven uitdagen en de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt te verbeteren. En daarmee dragen zij bij aan de ambitie van de topsector creatieve industrie om tot de internationale top te blijven behoren.”

In een brief aan de leden van de Tweede Kamer vragen De Dutch Creative Council en de Federatie Dutch Creative Industries hiervoor aandacht omdat ze vrezen dat in de Kamer juist de gedachte leeft dat flexcontracten een negatief effect zouden hebben op de continuïteit en kwaliteit van het onderwijs.


« Terug

Sluiten