AD introduceert nieuw weekendkatern

zaterdag 07 februari 2015

Het AD verschijnt vandaag met een geheel vernieuwd weekendkatern. Het bestaat uit 20 pagina’s en biedt langere regionale achtergrondverhalen. Bovendien spelen grotere foto’s een belangrijke rol. Het nieuwe katern wordt uitgegeven in alle zeven regio’s. In totaal heeft het AD 18 edities. In de regio Utrecht zijn dat ‘zuid’, ‘oost’ en ‘stad’.

Redacteuren reageren op social media trots op hun nieuwe product. Redactiechef Arien Prins legt uit waarom het AD met een nieuw weekendkatern komt: “Met het nieuwe katern voldoen we aan een wens die bij onze redactie al langer speelde maar om technische en logistieke redenen tot nu niet haalbaar was. Dat heeft met druktechniek en omvang van een katern te maken, altijd per 8 pagina’s. Nu heeft de krant op zaterdag een stevig weekendkatern van 20 pagina’s dat ook uitneembaar is. In het weekend hebben mensen langer de tijd om te lezen en wij willen hen ook langere regionale achtergrondverhalen bieden. Eigenlijk is het een ouderwetse lezersbehoefte die we hiermee bevredigen.”

Fotografie
“Het weekendkatern rommelde voorheen een beetje weg in de zaterdagkrant", vervolgt Prins: "het was veel te mager. Nu trekken we ook de aandacht met goeie fotografie. Een goede beeldcultuur is erg belangrijk. De foto’s worden ook groter afgedrukt. We maken het katern met dezelfde redactionele bezetting, hier en daar aangevuld met enkele freelancers. Door de week hebben we nu vooral korte nieuwsberichten en minder lange verhalen. Die verschuiven dan naar het weekend.”

« Terug

Sluiten