GoEuro: Utrecht mooiste grachtenstad

vrijdag 02 januari 2015

Utrecht valt als stad wederom in de prijzen. Na loftuitingen van andere toonaangevende organisaties, heeft nu de website GoEuro Utrecht uitgeroepen tot 'mooiste grachtenstad van Europa'.

Utrecht verslaat daarmee in deze 'mooie grachtencompetitie het Franse Annecy, Brugge in België, het Duitse Hamburg, Sint Petersburg in Rusland, Amsterdam en zelfs het wereldberoemde Venetië in Italië. De redactie keek onder meer naar de eigenheid, geschiedenis en het toerisme van deze grachtensteden.

GoEuro geeft aan dat vooral de werven langs de Oudegracht de doorslag geven bij de keuze voor Utrecht als winnaar. "Utrecht heeft net als Venetië indrukwekkende grachten, zonder de veel te duur geprijsde gondels zoals in Venetië", zo meldt GoEuro. Een overvloed aan toeristen en kitscherige souvenirs doet Venetië de das om.

"Hoewel we niet kunnen ontkennen dat de grachten van Venetië magisch zijn, wordt de stad tegenwoordig getergd door een overvloed aan toeristen en kitscherige souvenirs", schrijft de redactie van de site. "Utrecht heeft net als Venetië indrukwekkende grachten, zonder de veel te duur geprijsde gondels zoals in Venetië."

The Guardian
Het Engelse dagblad The Guardian nam Utrecht deze week als enige Nederlandse bestemming op in haar Top 40 van plekken in de wereld die dit jaar de moeite waard zijn om te bezoeken. De krant roemt Utrecht vanwege de historie, architectuur, de gezellige cafe’s en restaurants, en de intellectuele sfeer!

Ruim een jaar geleden riep BBC Travel Utrecht al uit als 'Happiest Place to be' en bestempelde de Europese Commissie Utrecht als de 'meest competitieve regio' in Europa, nog voor regio's als London en München. Ook riep CNN Travel de Domstad uit als het nieuwe Amsterdam en ontdekte Lonely Planet Utrecht als 'One of the Worlds 10 Unsung Places.

« Terug

Sluiten