Tijdelijk bureau De Straat door UCK-ers

zondag 19 oktober 2014

Door particuliere giften van vele Utrechters en de inzet van vrijwilligers kan Straatnieuws voorlopig vier weken door. Onder andere de Utrechtse Communicatiekring biedt professionele ondersteuning aan de campagne. Vrijdag 17 oktober verscheen er weer een nieuwe editie (nummer 15).

De prijs van Straatnieuws wordt op advies van de verkopers € 2,50. Zij leveren daarmee op eigen initiatief een deel van hun winstmarge in. Zes UCK-leden (Peter Smit, Niels Bartels, Marc Mathies, Bianca van de Waardt, Yvette van Diepen en Cor Groenen) richtten afgelopen week tijdelijk communicatiebureau De Straat op. De Straat ondersteunt de campagne van Straatnieuws totdat de krant weer in rustig vaarwater is. Ook vanuit andere hoeken van de Utrechtse samenleving komt hulp. Zo overlegt de Nieuwe Kerk met andere Utrechtse kerken voor meer structurele hulp.

Steentje
De straatnieuwsverkopers zijn erg opgelucht en blij dat Straatnieuws doorgaat. Zij maken zelf ook een belangrijk gebaar. Het bestuur had dinsdag besloten om de inkoopprijs te bepalen op € 1,50, waardoor zij met elke verkochte krant een euro zouden verdienden. Tijdens de actievergadering die dag besloten zij zelf de inkoopprijs op € 1,60 te houden. “Zo dragen wij ook ons steentje bij aan het voortbestaan van Straatnieuws”, zo lichtte verkoper Roeland toe.

Donaties
Van actienummer 14 zijn ruim vijfduizend exemplaren verkocht voor een prijs van € 3,00. Utrecht bleek massaal bereid een euro meer te betalen voor Straatnieuws. Aan donaties kwam daarnaast ruim € 4.500 binnen. Een gulle gever uit de gemeenschap van de Nieuwe Kerk gaf € 3.000,- waarmee de drukkosten en een belangrijk deel van de redactiekosten gedekt zijn. Bovendien ontving de Stichting een kleine € 6.000 terug van Bert van der Roest, de voormalig penningmeester. Het bestuur van Straatnieuws heeft besloten om nummer 15, en in principe de drie volgende nummers van dit jaar uit te brengen. Ondertussen wordt gewerkt aan een gedegen businessplan voor 2015.

« Terug

Sluiten