Utrechtse SVJ-documentaires op tv in New York

woensdag 05 maart 2014

Tien documentaires die gemaakt zijn door Utrechtse journalistiek studenten worden ook in New York uitgezonden. Het maakt deel uit van een uitwisselingsprogramma van de SVJ. Ieder jaar wordt op de Utrechtse School voor Journalistiek het programma ‘CampusDoc’ gegeven.

Binnen deze cursus maken studenten hun eigen documentaires, die in première gaan op het CampusDoc filmfestival op zondag 1 juni 2014 het Utrechtse Louis Hardlooper Complex. Ook een reis naar New York valt binnen het programma. De studenten volgen daar colleges van gerenommeerde filmmakers. In dit kader zendt CUNY TV, het tv-station van de City University of New York de documentaires van de Utrechtse studenten uit.

Van de tien documentaires die worden uitgezonden werd ‘Maak mijn droom’ door een jury op het CampusDoc filmfestival gekozen tot de beste. Deze documentaire is gemaakt door Myrthel van der Ploeg en René van Beek. Het vertelt het verhaal van een jonge pianist wiens moeder vrij obsessief bezig is met de carrière van haar zoon. De film werd geprezen dankzij goede cameravoering en grote maatschappelijke relevantie.

« Terug

Sluiten