HU gastheer European Creative Future

woensdag 15 januari 2014

Studenten van verschillende opleidingen in de creatieve industrie (art, design, IT, music, theater, business and communications) zijn van 11 t/m 22 januari bijeen in Utrecht in het kader van European Creative Future (ECF). Hogeschool Utrecht treedt op als gastheer van dit internationaal programma.

ECF is een gezamenlijk, intensief en interdisciplinair programma van Hogeschool Utrecht en partner-universiteiten in Oslo (Noorwegen), Lahti (Finland), Southampton (Groot-Brittannië) en Cork (Ierland). Doel van het programma is het zakelijke inzicht en creatieve ondernemerschap onder de deelnemers te bevorderen en te promoten.

Nieuwe ideeën
Het programma wordt elk jaar gehouden in een andere Europese stad. Van elke deelnemende universiteit vaardigt tien studenten en een aantal docenten af. De organiserende stad mag twintig studenten afvaardigen. Tien van de HU-studenten komen van de FEM, van de afstudeerrichting Creatieve Industrie. De belangrijkste punten van het programma zijn een nieuw ‘business idee’ bedenken en uitwerken en teamwerk. De studenten maken filmpjes over Utrecht, deze worden vervolgens beoordeeld door een delegatie van City Marketing Utrecht. Aan de winnende groep wordt vrijdag een prijzenpakket uitgereikt.

Oogst
Studenten krijgen interactieve colleges en doen mee aan werkgroepen, groepsdiscussies en workshops. De deelnemende docenten bieden advies en begeleiding. Woensdag gaan de studenten naar Utrecht Inc. om hun idee te pitchen voor de ondernemers. Tijdens het vorige ECF kwamen diverse ideeën en concepten tot stand, zoals een kunstfestival voor tieners, een nieuw design voor audio-speakers, een online-dienst voor freelance muzikanten en een draadloos back-up systeem voor fotografen. Alle concepten en ideeën zijn een combinatie van de multidisciplinaire vaardigheden van elk team en de deelnemers leren door te doen.

« Terug

Sluiten