Eelko vd Boogaard directeur Communicatie Utrecht

woensdag 19 september 2012

Eelko van den Boogaard is met ingang van 1 november 2012 het nieuwe hoofd Communicatiebureau van de Gemeente Utrecht. Hij komt uit de eigen organisatie.

De afgelopen tien jaar deed Van den Boogaard veel ervaring op als verandermanager en crisismanager. Hij werkt sinds 2001 voor de gemeente Utrecht in diverse functies en deed onder andere ook bij de Gemeente Breda en het Interprovinciaal Overleg (IPO) ervaring op als manager en afdelingshoofd. Vanaf 2007 werkte hij als senior project- en programmamanager bij het Projectmanagementbureau in Utrecht. In 2011 werd hij programmamanager Publieksdienstverlening.

Inkrimping
Van den Boogaard krijgt een zware opdracht mee van het college van B&W dat zijn benoeming gisteren goedkeurde. Onder zijn leiding moet het Communicatiebureau van de gemeente kleiner worden en efficiƫnter gaan werken. De voorgenomen ingreep is niet mis: eind vorig jaar werkten nog 122 mensen (106,5 fte) bij het gemeentelijke Communicatiebureau. In de voorgestelde aanpassingen vervalt daarvan 27,5 fte, omgerekend ruim dertig arbeidsplaatsen.

« Terug

Sluiten