Akkoord over bezuiniging RTV Utrecht

dinsdag 17 juli 2012

RTV Utrecht moet de komende jaren, elk jaar ruim 730.000 euro bezuinigen. De Provincie kort dit bedrag op de subsidie die de regionale omroep krijgt. De korting is 7,5% op het totale jaarbudget van RTV Utrecht.

Eerder dreigde RTV Utrecht nog naar de rechter te stappen vanwege de op handen zijnde bezuiniging. Maar het geschil tussen Provincie en omroep is in der minne geschikt, zo blijkt uit een gezamenlijke verklaring die beide partijen deze week naar buiten brengen.

Daarin laat een tevreden gedeputeerde Mariëtte Pennarts weten: "Het is belangrijk nieuws dat we er uit zijn. We zijn de eerste provincie die een dergelijke afspraak heeft kunnen maken zonder naar de rechter te hoeven. Ik ben blij dat er bereidheid was om met elkaar in gesprek te blijven. Een goed functionerende regionale omroep is voor de hele provincie belangrijk, nu en in de toekomst."

RTV Utrecht-directeur Paul van der Lugt vult daar in harmonie aan toe: “Heel veel subsidies worden gekort of vallen soms geheel weg. RTV Utrecht vindt het belangrijk ook een bijdrage te leveren.” Volgens Van der Lugt heeft de bezuiniging wel gevolgen voor het aanbod van RTV Utrecht, maar blijft de nieuwsvoorziening toch op peil.

Zie ook: 'Provincie-kort-rtv-utrecht-voor-2012'

« Terug

Sluiten