Internationale prijzen voor Podium

maandag 11 juni 2007

Podium, Bureau voor educatieve communicatie, wint Comenius Medailles voor twee digitale producten: ‘Scoren met beleid’ en ‘Ben jij gek?!’. Op 8 juni a.s. vindt in Berlijn de uitreiking plaats van de Comenius-Awards 2007.

Podium ontvangt bij die gelegenheid twee Comenius Medailles voor de internet games Scoren met beleid (die zij vervaardigde in opdracht van de Nederlandsche Bank (DNB)) en Ben jij gek?! (in opdracht van het Fonds Psychische Gezondheid). Scoren met beleid is een internet game voor jongeren (15-18 jaar) waarin de rol van DNB in de Nederlandse economie en de relatie met de Europese Centrale Bank (ECB) spelenderwijs duidelijk wordt.

Het doel is DNB onder de aandacht te brengen in het Nederlandse economie onderwijs in havo/vwo en de kerntaken van DNB uit te leggen aan jongeren die economie studeren. Dit wordt bereikt door de speler in de rol van adviseur van Nout Wellink te zetten. De jongere geeft advies over inflatiebestrijding en over belastingbeleid. Ben jij gek?! is het internetonderdeel van een omvangrijk, educatief project met als doel jongeren te informeren over psychische stoornissen en signalen te leren herkennen. In Ben jij gek?! krijgt de jongere een telefoontje van een klasgenoot met een probleem. In dialoog moet de speler erachter komen wat er aan de hand is en welk advies hij kan geven. Het Fonds Psychische Gezondheid wil graag aandacht vragen voor de vaak verborgen psychische problemen bij jongeren en daarmee voorkomen dat deze jongeren in een isolement raken of erger. De Comenius-onderscheidingen worden toegekend aan multimediaproducten met een grote didactische waarde. www.dnb.nl en www.benjijgek.nl.

« Terug

Sluiten