3 mei, Internationale Dag van de Persvrijheid

donderdag 03 mei 2007

Op de Internationale Dag van de Persvrijheid organiseert Free Voice een media-estafette in en om het Mediapark in Hilversum. Bekende journalisten vragen aandacht voor het belang van persvrijheid en de handtekeningenactie voor de gevangen journalist U Win Tin.

De media-estafette is een initiatief van Free Voice die samenwerkt met Amnesty International. De organisaties willen met de media-estafette duidelijk maken dat persvrijheid een mensenrecht is en essentieel voor een open samenleving. Helaas is persvrijheid niet vanzelfsprekend. Vier vijfde van de wereldbevolking leeft volgens de organisaties in landen waar geen volledige persvrijheid is.

Frits Barend, Noraly Beyer, Harm Botje, Rick Nieman en Bahram Sadeghi vragen in radio- en tv-programma’s aandacht voor de gevangen journalist U Win Tin. De 77-jarige Birmees zit al 18 jaar onschuldig vast en is daarmee een van de langstzittende journalisten ter wereld. Journalisten als Sacha de Boer, Philip Freriks, Sjors Fröhlich, Sophie Hilbrand en Rik Konijnenbelt en cabaretier Jan Jaap van der Wal hebben hun handtekening al gezet.

Redacteuren en journalisten kunnen zich aansluiten bij de estafette door in hun eigen medium – radio, tv, krant, weekblad - aandacht te besteden aan persvrijheid en de handtekeningenactie voor U Win Tin.

De media-estafette wordt gesteund door: NVJ, NDP, Nederlands Genootschap van hoofdredacteuren, Wereldomroep, Press Now, Persmuseum, TCN Mediapark, Concept M en de Nationale Postcodeloterij.

Meer informatie:
www.persvrijheid.nl

« Terug

Sluiten