Tekstschrijfster Ingrid Maas: “De Communicatiekring fungeert voor mij als klankbord”

donderdag 25 januari 2007

Ingrid Maas is zelfstandig tekstschrijfster. De naam van haar bedrijf: Land van Maas en Taal. “Ik schrijf en geef communicatieadvies,” vertelt Ingrid. “Maar mijn hart ligt bij het tekstschrijven. Ik laat het liefst mijn fantasie en creativiteit de vrije loop. Het leukst is het als de teksten een beetje gek mogen zijn. Hoe losser, hoe beter.”

Dit creatieve ei kan ze niet bij elke opdrachtgever kwijt. Maar ze heeft ze wel! Zo schrijft Ingrid een gedeelte van het personeelsblad van de IT-multinational Logica CMG. “Dit bedrijf verlangt een originele ingang om hun nieuws te brengen,” zegt ze. “Daar kan ik heerlijk mijn gang gaan.”

Sparren
Vanuit een kantoortje in haar tuin in Breukelen runt Ingrid haar eenmansbedrijf. Ze is onlangs lid van de communicatiekring geworden, na introductie van Koen van Tankeren. “In eerste instantie dacht ik: laat ik maar even kijken,” zo vertelt ze. “Maar ik ben al vrij snel lid geworden. Hier kan ik over dingen praten waar je als zelfstandige tegenaan loopt. Over praktische dingetjes, zoals belastingvraagstukken bijvoorbeeld. Daarnaast doe ik hier kennis over het communicatievak op. Ik heb tijden lang bij een bureau gewerkt en toen kon ik sparren met collega’s. Dat heb ik nu niet meer, en dat mis ik wel eens. Maar nu fungeert de Communicatiekring voor mij als klankbord. En de avonden zijn altijd erg gezellig. Ik heb er plezier in en blijf dit zeker nog een tijdje doen.”

« Terug

Sluiten