Hester Jelgerhuis overleden 1975-2017

Hester Jelgershuis.jpgvrijdag 07 juli 2017

Afgelopen week is Hester Jelgerhuis overleden. Zij was tot vorig jaar (negen jaar lang) actief lid van de Utrechtse Communicatiekring. Begin dit jaar werd bij Hester een hersentumor geconstateerd. Deze tumor ontwikkelde zich de laatste maanden helaas zo progressief dat Hester hieraan 4 juli jongstleden op 42-jarige leeftijd overleed.

Als persoon herinneren wij Hester als een altijd goedlachse en vrolijke dame, die passie had voor het communicatievak en dat – vaak met succes - ook overbracht op collega’s. Die passie had ze ook voor reizen en lekker eten.

Hester was jarenlang actief lid van de programmacommissie van de UCK. Ze organiseerde verschillende bijeenkomsten. Oog voor kwalitatief goede inhoud, liefst ook met wetenschappelijke onderbouwing, van bijeenkomsten was daarbij een drijfveer. Daar hebben veel UCK-leden jarenlang van kunnen profiteren.

Mooie voorbeelden zijn de passie waarmee ze deelnam aan het team dat in 2010 UCK Nazomeren organiseerde en een vierdaagse masterclass die ze in het voorjaar van 2011 organiseerde samen met inleiders Ben Peters en Arnaud Mooij. De leden die deze masterclass volgenden, doorliepen de verschillende stadia van fotografie en vormgeving. Een mooie mix van theorie en praktijk. De deelnemers gingen er helemaal in op, waren na afloop uitermate enthousiast over wat ze hadden geleerd en er kwamen vriendschappen uit voort.

Bijzonder zijn de persoonlijke reacties van enkele leden die binnen de UCK met Hester samenwerkten:

Moniek van der Sanden: "Ik was coördinator van de programmacommissie toen Hester hier ook van deel uitmaakte. Hester herinner ik me als een enthousiaste en gedreven communicatieprofessional. Ze was kritisch, punctueel en wist met haar frisse blik altijd een creatieve draai te geven aan de bijeenkomsten."

Raymond de Jong: “Met plezier heb ik samen met Hester aan UCK Nazomeren in 2010 gewerkt. Vol passie, ideeën en met doorzettingsvermogen hield ze het team scherp. Ze was een vakidioot met een goede flow om de zaken net even anders aan te pakken dan gebruikelijk. Een fijn mens!"

Simone van de Velde: “Voor Hester stonden ontdekken, leren en ontwikkelen voorop; doortastend, onderzoekend en vol energie ging zij te werk, op zoek naar kansen. Zo ook als programmacommissie lid. Altijd in voor een goed gesprek, een lach en gezelligheid.”

Ben Peters: “Inspirerend. Integer. Altijd zin en plezier in haar werk. Nieuwe dingen uitproberen. Reislustig. Ver. Nog verder. Lieve Hester, dank voor alle dingen die ik samen met je heb mogen doen. Waar je ook bent nu, het ga je goed. Ik koester je.”

Als UCK zijn we heel dankbaar dat we Hester in ons midden hadden en dat we hebben kunnen genieten van haar aanwezigheid. We wensen haar nabestaanden, vrienden en familie heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies. Met name haar vriend GJ en haar moeder Margriet (ook UCK-lid).

Koen van Tankeren
Voorzitter UCK
Namens bestuur en programmacommissie



« Terug

Sluiten