UCK LightningTalks stemt vrolijk en tot nadenken tegelijk

lightningTalks_UCK_11.JPGmaandag 16 april 2018

Op 12 april had de Utrechtse Communicatiekring weer de UCK LightningTalks op het programma staan. Dit is de jaarlijks terugkerende tintelende inspiratiedouche van onze club. De bijeenkomst vond plaats in Theater Hoge Woerd in Leidsche Rijn (Utrecht). Ceremoniemeester van de UCK LightningTalks was Martin Verspeek en hij blikt terug.

Wat: LightningTalks 2018.

Locatie: Castellum Hoge Woerd (Leidsche Rijn) in Utrecht

Te gast: UCK-leden en introducees.

Sfeer: verwachtingvol en gespitste oren.

Of je het een inspiratiedouche noemt of een vuurwerkshow, Lightning Talks heeft iets ongrijpbaars. Het is de combinatie van sprekers, van Verschilmaker 2018 Nora el Abdouni tot fotograaf Wijgert Jan van As, die de bezoeker in de greep houdt. Maar het is ook het Pecha Kucha-format (20 slides / 20 seconden per slide), die de sprekers een vlot ritme oplegt en elke presentatie iets melodieus geeft. De fraaie theaterzaal van het Castellum, strakke regie en vlotte presentatie doen de rest. Na de inleiding en plaatsbepaling op de witte trappen in de hal door Alette Ahsman, trapt Machteld Kooy af met de Romeinse redenaar Marcus Tullius Cicero. Haar openingszin: Met een half oog kijkt hij door de waterige wolken naar de novemberzon beneemt je bijna de adem.

Geheimen

Jochem van der Heide duikt de techniek in en gunt ons een spannend kijkje in de geheimen van zijn 3D software. Eigenaar van De KunstSalon, Bianca Ruiz, toont oogstrelende, hedendaagse variaties van 17de-eeuwse meesterwerken. ‘Zolang je er prettig bij voelt, is het goede kunst’, stelt zij. Een heel persoonlijke presentatie geeft Kees Dijkman, die strijdend vanuit de stichting Samen Sterk zonder Stigma, kritische kanttekeningen plaatst bij het door de media stigmatiseren van mensen van een psychische aandoening. Met een brede glimlach bekijken we de waslijnen en de waslijntypen die Wijgert-Jan van As fotografeert, de was zegt meer over de mens dan je in eerste instantie zou bevroeden.

Afsluiting

De afsluiting is in handen van hulpverlener en sociaal werker Nora el Abdouni, die commotie veroorzaakt met het verzoek je eerste seksuele ervaring te delen met je buurman / -vrouw. Praten over seks is moeilijk, zeker voor jongeren en ouders met een islamitische achtergrond. Nora vertelt dat abstraheren en vervagen wel degelijk werken om tot de kern te komen, waarbij schaamte of hsoema altijd op de loer ligt.

Met verlichte geest wordt geanimeerd nagepraat, Lightning Talks stemt vrolijk en tot nadenken tegelijk.

Martin Verspeek

UCK-lid

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
lightningTalks_UCK_1.png674,9 kBimage/pngdownload
lightningTalks_UCK_10.png891,3 kBimage/pngdownload
lightningTalks_UCK_11.JPG995,9 kBimage/jpegdownload
lightningTalks_UCK_12.JPG1,4 MBimage/jpegdownload
lightningTalks_UCK_13.JPG839,8 kBimage/jpegdownload
lightningTalks_UCK_14.JPG748,1 kBimage/jpegdownload
lightningTalks_UCK_15.JPG850,6 kBimage/jpegdownload
lightningTalks_UCK_2.png796,4 kBimage/pngdownload
lightningTalks_UCK_3.png461,2 kBimage/pngdownload
lightningTalks_UCK_4.png613,8 kBimage/pngdownload
lightningTalks_UCK_5.png215,3 kBimage/pngdownload
lightningTalks_UCK_6.png532,1 kBimage/pngdownload
lightningTalks_UCK_7.png436,4 kBimage/pngdownload
lightningTalks_UCK_8.png736,6 kBimage/pngdownload
lightningTalks_UCK_9.png560,1 kBimage/pngdownload

« Terug

Sluiten