DUIC lanceert nieuw programma ‘DUIC in Zaken’

DUIC in Zaken.jpegdonderdag 21 mei 2020

De Utrechtse Internet Courant (DUIC) start met het online programma ‘DUIC in Zaken’ (kortweg DiZ) gericht op ondernemers in de stad. Het is een nieuw initiatief waarmee DUIC probeert een nieuw kanaal te creëren en nieuwe inkomsten te genereren om het hoofd boven water te houden in deze economisch moeilijke tijd.

“Utrecht heeft ruim 40.000 ondernemers, waarvan 10.000 met personeel”, zo stelt DUIC op haar website. “Wat doen ze allemaal en wat betekent Utrecht voor ze?” Presentator Gert-Jan Jansen (zelf al 28 jaar ondernemer) praat met ondernemers uit de stad over dromen, ambities, innovaties en worstelingen.

Kick-off
Vrijdag 22 mei is de eerste uitzending te zien via de DUIC-website. Daarin is Joep Janssen van Holomoves te gast. Hij is initiatiefnemer van Holomoves en zet zich in voor patiënten die lang in een ziekenhuis moeten verblijven en daardoor klachten krijgen door te weinig beweging. Met behulp van augmented reality en serious gaming worden patiënten uitgedaagd om te blijven bewegen.

Test met zeven afleveringen
Uitgever Martijn Rademakers van DUIC laat desgevraagd weten dat het plan is om in eerste instantie tot aan de zomer zeven afleveringen te maken van DIZ. "Daarna evalueren we", aldus Rademakers: "Hoe slaat het format aan en wat zijn nieuwe items die we kunnen brengen. In eerste instantie brengen we een gast per week, maar in latere instantie wellicht meer gasten. Ook is het idee er om een pitch aan toe te voegen en wellicht een mooie vacature uit te lichten. DiZ heeft een positieve, energieke toon en grondhouding. Net als ondernemers zien wij kansen. En als er animo is en ook een financiële basis onder te leggen valt, kunnen we na de zomer met een aangescherpte formule uitbreiden. Wie weet zelf met publiek erbij!"  

Afbeelding: DUIC

« Terug

Sluiten