Wie is toch die vrouw die de naamstickers uitreikt?

leonie vd Hatert bewerkt.jpgmaandag 20 februari 2023

Wanneer je aan het begin van een UCK-bijeenkomst je naamsticker krijgt, hebben enthousiaste mensen van de Programmacommissie al heel wat voorwerk gedaan. Iemand als programmacoördinator en bestuurslid Leonie van den Hatert bijvoorbeeld.

door Wilmie Geurtjens.

“Na mijn studie verhuisde ik van Groningen naar Utrecht. Voor mijn eerste baan kwam ik terecht bij bol.com. Wat werk betreft was er genoeg te doen, maar in de voor mij nog nieuwe stad miste ik het sociale en de leuke inhoudelijke verbinding. Als startende professional leek lid worden van de UCK me een mooie manier om die twee zaken te combineren. Ik maakte er inderdaad al snel kennis met mensen uit de directe omgeving, die ook nog in de marketing en communicatie actief waren. Een flink aantal daarvan werkte in de niet-commerciële sector. Al heb ik zelf meer affiniteit met de commerciële sector, ik merkte dat ik ook veel kon leren van de werkwijze binnen andere sectoren en totaal andere organisaties. Bovendien hoorde ik over nieuwe ontwikkelingen. De bedrijfsbezoeken voelden stiekem alsof ik op schoolreisje was. Er gingen deuren open die je in je eentje niet kunt openen.

Breedte van het vak
Toen Myriam (Heffels, red) me vroeg voor de Programmacommissie werd het nóg leuker. Ik ben nieuwsgierig en breed geïnteresseerd en vind het leuk om contacten te leggen met bedrijven en interessante sprekers. Als ik nog geen ingang heb, kijk ik via LinkedIn of ik iets kan regelen. Dus vanaf die tijd genoot ik van voorgesprekken met sprekers, van het mee-creëren van inhoudelijke bijeenkomsten en daar wervende teksten voor schrijven. Wat mij persoonlijk erg interesseert waren de sessies over beïnvloeding van stakeholders, zoals Geweldloze Communicatie en Subconscious Impact. Daar heeft elke professional mee te maken. Of je nu fotograaf, vormgever, marketing- en communicatieadviseur of woordvoerder bent. De breedte van het vak die de UCK aantikt, maakt zowel het werk voor de programmacommissie als de bijeenkomsten zélf zo boeiend.

Nooit druk
Toch zei ik een poos later niet meteen ja op de vraag of ik Programmacoördinator, en daarmee bestuurslid, wilde worden. Ik wilde wel strategische overleggen en brainstorms over onderwerpen organiseren, maar ook uitvoerend bezig blijven. En dat kon. De Programmacommissie telt nu tien mensen. In overleg kijken we altijd wie wat leuk vindt om te doen. Uiteraard verwachten we commitment, maar er zit nooit druk op. Veel gaat in overleg. Als je even weinig tijd hebt of op vakantie gaat, stem je dat gewoon met elkaar af.

Op dat moment, in december 2021, zorgde bestuurslid zijn voor een bijzondere extra bonus. Vanwege corona maakten we online-uitzendingen. Daarvoor kregen wij ondanks de avondklok een vrijbrief om toch op straat te zijn. Dan reed ik na de opnamen naar huis en was er he-le-maal niemand op de weg. Heel gek, en toch nog maar redelijk kort geleden.

Interessant blijven
Als deel van het bestuur krijg ik meer mee van alles wat er áchter de schermen gebeurt. We denken na over hoe we interessant en bruisend kunnen blijven voor bestaande en nieuwe leden. Mensen die geregeld komen en waar anderen wat aan hebben. Hoe we hen bij elkaar kunnen brengen en inspireren met genoeg diversiteit in onderwerpen, met voor elk wat wils. Ons doel is ten minste één, als het lukt twee bijeenkomsten per maand.

We besteden ook altijd veel aandacht aan het vinden van toffe, unieke plekken die op zich al inspireren. Plekken waar je misschien nog geen weet van had. Het is fijn dat dat nu ook weer kan, want we merkten dat bedrijven en locaties na coronatijd nog best terughoudend waren met het ontvangen van groepen. Voor locatiehouders is onze vereniging echter interessant, met zoveel professionals die zelf ook allerlei dingen organiseren.

Lustrum en actualiteit
Ongeveer eens per zes weken komen we bij elkaar. Dan bespreken we zowel onze longlist van onderwerpen als eventuele actualiteiten waar we op in willen springen. Op het moment bereid ik samen met een aparte Lustrumcommissie het jubileum in september voor. Een groot project waar we bijna een jaar mee bezig zijn. Zo hebben we samen met Jeroen Dessauvagie van Oorkamers de audioteaser voor het jubileum gemaakt en die tijdens de nieuwjaarsborrel laten horen. Daarmee willen we mensen triggeren om 1 september alvast in hun agenda te zetten. En afgelopen week heb ik twee uur zitten praten met een potentiële dagvoorzitter. Zó interessant, dat geeft me echt energie. Heel actueel is juist ChatGTP. Koen (van Tankeren, red) en Arjen (Kroon, red) springen daar nu op in en zetten heel snel iets op poten.

Razendsnel
Veel dingen die ik hoor tijdens UCK-bijeenkomsten neem ik mee naar kantoor. Dat is overigens inmiddels bij een ander bedrijf, DHL Parcel. Ik heb het erover met mijn collega’s, voornamelijk marketingmensen. Ze vinden dat interessant: ons eigen werk zit op het snijvlak van ontwikkelingen in marketing en communicatie. Die gaan razendsnel, daar moet je op meebewegen. Ze wonen niet allemaal in de buurt van Utrecht, maar misschien moet ik hen ook eens kennis laten maken en lid laten worden!”

Luister hier naar de audioteaser voor de jubileumdag op 1 september

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
leonie vd Hatert bewerkt.jpg718,2 kBimage/jpegdownload

« Terug

Sluiten