Utrechtse jongerenwebsite www.jong030.nl in de lucht

24-02-2010

Utrechtse jongeren en wethouder Rinda den Besten (Jeugd) lanceerden op 18 februari de nieuwe jongerenwebsite: www.jong030.nl. Dit is de plek waar jongeren van 12 tot 23 jaar informatie kunnen vinden over sport, vrije tijd en uitgaan, school, werk, geld en gezondheid in Utrecht. Utrechtse jongeren hebben aangegeven dat ze behoefte hebben aan zo'n site. Het is een brede site waaraan veel partijen meewerken en ook de Utrechtse jongeren zelf. Zij blijven betrokken bij het beheren van de website.

De site is onderdeel van de sites Jongin.nl. Als eerste heeft Utrecht ervoor gekozen om ook het vrije tijdsaanbod in de stad zo compleet mogelijk in beeld te brengen. Maar ook voor moeilijke vragen of als ze zorgen hebben, vinden jongeren hier betrouwbare informatie en de Utrechtse organisaties die ze verder kunnen helpen. Tijdens de lancering in discotheek Monza werd naam van de site bekend: www.jong030.nl De jongere die deze naam heeft bedacht, Jonas Ben Hady, kreeg een prijs. Verder namen jongeren het tegen elkaar op in een webbattle en traden The Opposites en DJ The Beast op.

Veilige digitale hangplek
Aan Jongin nemen inmiddels zo'n 65 gemeenten en drie provincies deel. Spectrum CMO Gelderland is landelijk regisseur van dit project en beheert de landelijke informatie die op elke site te zien is. De lokale redacties zorgen voor de lokale inkleuring. Jongeren waarderen de veilige 'digitale hangplek' om met elkaar over onderwerpen te discussiëren. Doordat het landelijke forum anoniem is, durven zij eerder voor hun problemen, angsten en wensen uit te komen en de andere forumgebruikers om raad te vragen. Ze geven elkaar advies of verwijzen door naar de hulpverlening, wanneer ze denken dat dit nodig is.

Multimediaal
De informatie op Jongin is laagdrempelig, goedgekeurd door inhoudelijke experts én door jongeren gescreend op moeilijke woorden en zinsconstructies. De teksten worden visueel ondersteund door plaatjes, foto's, filmpjes en flashanimaties. De landelijke inhoud werd door Nijmeegse jongeren al gewaardeerd met een 8. Meer informatie over alle Jongin sites is te vinden
op www.jongin.nl

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten