Sjaan van Room for ID’s is communicatiehond vanaf haar geboorte

hond Sjaan.jpgdonderdag 20 april 2017

Ilonka Bottema, directeur van Room for ID’s, kan zich haar bedrijf niet voorstellen zonder communicatiehond. Herder Sjaan versterkt het team dan ook al vanaf haar geboorte. Dit is deel 3 van onze rubriek over communicatiehonden van creatieve bureaus.

“Toen ik in 1989 zelfstandig werd kreeg ik van m’n partner een Drentse patrijshond als mascotte," vertelt Ilonka. "Deze ging altijd mee naar kantoor. Na zijn overlijden heeft Sjaan zijn plaats ingenomen. Hoe gezellig is dat om altijd je vriendje bij je te hebben. Waar ik ben is Sjaan. Behalve wanneer ik een klant ga bezoeken. Het heeft iets zorgzaams, zo’n dier op kantoor.”

Iedereen houdt van Sjaan
Communicatie- en designbureau Room for ID’s bedenkt creatieve oplossingen voor kennisorganisaties. De elf medewerkers zijn gevestigd in de Werkspoorkathedraal, samen met zo’n acht andere creatieve bedrijven. Ilonka: “Sjaan is een beetje van iedereen. Als ik ’s ochtends met haar kom aanlopen komen sommige buren naar buiten om Sjaan goedemorgen te wensen. Bijvoorbeeld medewerkers van architectenbureau Monk. Zij vinden Sjaan er helemaal bijhoren.”

Goed opgevoed
In de grote kantoorruimte ligt de Duitse herder Sjaan rustig op haar plek. Sjaan ging als puppy al mee naar het bedrijf en daar is ze ook opgevoed. “Ze heeft geleerd niet te blaffen en ook niet op mensen af te lopen”, zegt Ilonka. Sales executive Jamie Varossieau: “Wanneer ik even naar buiten ga voor een pauze loopt Sjaan met me mee. Dan maak ik ook meteen een wandeling. Gewoon onaangelijnd. Als ik haar roep komt ze meteen naar me toe.” Jamie vindt een hond een onbetwiste aanwinst in de kantooromgeving. “Sjaan is altijd blij me te zien. Dat is zo fijn binnenkomen. En bij het aantrekken van m’n jas staat ze al kwispelend bij de deur. Dat heeft iets heel gezellig.’

Na het werk boerderijhond
Ilonka woont in een voormalige boerderij, met kippen, koeien en een stier in de omgeving. Na het werk is Sjaan boerderijhond. Een tweede hond op kantoor, is dat een optie? Daar moet Ilonka niet aan denken. “Je weet hoe dat gaat, twee honden geeft reuring. Ze willen natuurlijk met elkaar spelen en dollen. Nee, dat wordt te onrustig hier in deze ruimte. Er moet tenslotte ook gewerkt worden.”

Tekst en foto: Anna Groot

Op Anna's weblog staat een grote foto en extra informatie over hond Sjaan en haar collega's. 
Kent u andere creatieve bureaus met een hond? Laat het haar weten! Stuur een mail naar: anna@webletters.nl.

Lees ook Deel 1: Communicatiehond Alpha brengt sfeer op kantoor bij Initium next
Lees ook Deel 2: Communicatiehond Nick van Sabel waakt over gezondheid baas

Labels
Nieuws

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten