Lopen met hond Bowie van Hustle Creatives leidt tot constructieve gesprekken

bowie hustle site.jpgdonderdag 04 mei 2017

In een hoekje van de originele hotspot ‘De Vechtclub’ is op de eerste verdieping het jonge collectief ‘Hustle Creatives’ gehuisvest. Hustle maakt videoproducties, het team bestaat uit zo’n vijftien mensen die als freelancer zijn aangesloten bij deze coöperatie. In de Vechtclub heeft Hustle een werkruimte voor zes creatieven.Sinds een half jaar is er achter het bureau van fotograaf Ruud Vonk een plek ingeruimd voor hond Bowie. Een klein dekentje bakent het terrein af van de jonge Kooikerhond.

Wandeldynamiek
“Een dag nadat mijn vriendin en ik hadden besloten een hond te nemen overleed David Bowie”, vertelt Ruud. “Dus de naam van het beestje werd ons zo in de schoot geworpen.” Vanaf dag 1 nam Ruud Bowie mee naar het werk. En uiteraard had dit invloed op de sfeer op het werk. “Het beestje kost me een uur werktijd per dag”, zegt Ruud. “Een paar keer per dag moet ik toch even met hem uit. Vaak ga ik alleen, maar soms wandelt er iemand met me mee. Dat levert vaak onverwacht leuke gesprekken op. De dynamiek die er is tijdens het lopen is toch totaal anders dan als je met elkaar om de tafel zit.”

Emotionele schade inhalen
Collega en filmer Lou van Liebergen  is oprecht blij met Bowie. “Het is erg gezellig zo’n dier om je heen, die je bij binnenkomst kwispelend begroet. Ik wilde vroeger heel graag een hond, maar m’n moeder was mordicus tegen. Haar motto was: ‘Een goeie hond is een dooie hond’, en daar was niet tegen in te gaan. Bowie stelt me in staat om de emotionele schade die ik toch heb opgelopen enigszins in te halen. Dat doet me goed.”

Minipauzes
De komst van Bowie was een goede aanleiding om een stofzuiger aan te schaffen. Niet dat de ruimte nu super opgeruimd is. Integendeel! “Er liggen nu overal speeltjes op kantoor waarmee je samen met Bowie even een minipauze kunt houden,” aldus Ruud. “Dat verzet de zinnen en stimuleert de creativiteit. En vlak ook vlak de gezondheidseffecten niet uit. Vanochtend ben ik voor het eerst lopend naar de Vechtclub gegaan, een wandeling van een klein half uur.”

Luisteren
Zo’n bureauhond is goed voor de onderlinge verhoudingen, de gezondheid en de psyche. Zijn er ook nadelen? “Tja, Bowie wordt wat ouder en begint een echte vent te worden. Hij blaft al wat vaker,” zo signaleren de bewoners. Maar Ruud spreekt dat tegen. “Grote klanten staan in de rij om een toffe video te krijgen. Bowie voelt dat soms ook goed aan en zoekt dan een rustig plekje op kantoor. Hij luistert juist steeds beter!” 

tekst en foto: Anna Groot

Op Anna's weblog staat een grote foto en extra informatie over hond Bowie en de andere jonge honden bij Hustle. 
Kent u andere creatieve bureaus met een hond? Laat het haar weten! Stuur een mail naar: anna@webletters.nl.

Lees ook de andere delen.
Deel 1: Communicatiehond Alpha brengt sfeer op kantoor bij Initium next
Deel 2: Communicatiehond Nick van Sabel waakt over gezondheid baas
Deel 3: Sjaan van Room for ID's is communicatiehond vanaf haar geboorte

Labels
Nieuws

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten