Prestigieuze Emmy Kids Award voor Utrechtse animatiestudio Job, Joris en Marieke

woensdag 10 april 2019

De korte film Kop Op van de Utrechtse animatiestudio Job, Joris en Marieke heeft de prestigieuze internationale ‘Emmy Kids Award’ in de wacht gesleept. De film won de prijs in de categorie animatie. De makers namen de prijs dinsdagavond in Cannes in ontvangst.

De korte film 'Kop op' gaat over drie vrienden met verschillende culturele achtergronden. Sef, Wesley en Marjolein moeten een dag als elkaar door het leven gaan nadat ze per ongeluk van hoofd wisselen als ze een magische wasmachine vinden. De stemmen van de drie vrienden zijn ingesproken door Nasrdin Dchar, Steye van Dam en Paulien Cornelisse. 'Kop op' is eerder uitgezonden bij NPO Zapp.

Bekijk de trailer van 'Kop op'

Op het Utrechtse Hooghiemstraplein

"De onderliggende boodschap van 'Kop op' is eigenlijk dat het heel goed is om eens in iemand anders schoenen te staan. Om te zien hoe iemand anders leven is en hoe iemand anders in het leven staat", vertelde Marieke Blaauw van het animatiestudio vanmorgen op RTV Utrecht. De studio is gevestigd aan het Hooghiemstraplein bij het Utrechtse Griftpark.

'Kop op' viel eerder in onder meer Zuid-Korea en de Verenigde Staten in de prijzen. Het Utrechtse animatietrio werkt op dit moment voor de VPRO aan een twaalfdelige televisieserie van 'Kop op'.

Eerder gastspreker bij de UCK

Joris Oprins van de animatiestudio was onze gastspreker in september 2017 bij de themabijeenkomst over de Nederlandse filmwereld. Eerder hebben ze bekend werk gemaakt, zoals de videoclip van Gers Pardoel 'Spring maar achterop' en de animatie voor de start van de Tour de France in Utrecht (2015). Wereldberoemd werden ze toen ze filmprijzen wonnen voor hun film 'MUTE' (2013) en een Oscar-nominatie voor 'A Single Life' (2014).

Foto's en stills: Animatiecollectief Job Joris en Marieke.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Geen resultaten gevonden
Labels
Nieuws

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten