Vrolijke Boekenkast genomineerd voor favoriete Buitenkunstwerk NPO Radio 4

boekenkastUCK.jpg13-08-2021 16:59

De muurschildering van de boekenkast van JanIsDeMan maakt misschien kans om gekozen te worden tot favoriete buitenkunstwerk van Nederland. De boekenkast is geschilderd op een gevel op de hoek tussen de Mimosastraat en de Amsterdamsestraatweg.

Deze zomer kunnen luisteraars van De Ochtend van 4 (dagelijks tussen 7 en 9 uur) wekelijks stemmen op een shortlist van twaalf kunstwerken. De afgelopen vier weken is op de kunstwerken uit de regio’s noord, zuid, west en oost gestemd, en van elke regio is al een winnaar bekend. Deze week is regio midden (Utrecht en Flevoland) aan de beurt en de Boekenkast staat tussen de nominaties.

Na een oproep om voor deze verkiezing een buitenkunstwerk in te sturen droeg UCK-lid Anna Groot de muurschildering van de Boekenkast aan. Zij passeert deze na een bezoek aan haar zoon. Zelf is ze neerlandica en haar zoon een enorme lezer, en dit kunstwerk vormt een heel mooie verbinding tussen haar en hem. “Wat ik ook heel erg leuk vind is dat de kunstenaar omwonenden heeft betrokken bij het kunstwerk. Hij vroeg hen om hun favoriete boek door te geven. Het leuke is dat de kast staat in een wijk waarin mensen met veel verschillende nationaliteiten wonen. Dat zie je aan de keuze van de boeken, en aan de wereldbol die ertussen staat.”

Anna vertelt er meer over op de site van NPO radio 4. Hier kun je ook je stem uitbrengen. Dat kan nog tot morgen 12 uur, zaterdag 14 augustus. Zondag wordt om 8.45 uur bekend gemaakt welk buitenkunstwerk in onze regio de meeste stemmen heeft gekregen en meedingt naar de finale.
Nog meer informtie geeft dit artikel in de DUIC.

Labels
Nieuws

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten