Over lid zijn van de UCK: In gesprek met Severine van der Ploeg

COPPER_Severine (1).jpgvrijdag 02 december 2022

De Utrechtse Communicatiekring groeit! En met elk lid wordt een verhaal toegevoegd aan ons netwerk. Af en toe lichten we er een uit en spreken kort met diegene over zijn of haar keuze voor het UCK-lidmaatschap. Deze keer is dat Severine van der Ploeg.

door Wilmie Geurtjens

Wil je jezelf even voorstellen?
In de kern ben ik grafisch ontwerper. Een hele nieuwsgierige. Bij iedere klant ga ik behalve praten over de opdracht het liefst ook ter plekke kijken. Zien wat ze doen en wat het door ons gemaakte werk moet communiceren. Daardoor sta ik de ene keer tot aan mijn knieën in een modderige speeltuin vanwege een logo/huisstijl-aanvraag, de andere keer vanwege filmopnames naast iemand die in een muizenschedel boort. Die diversiteit aan opdrachtgevers maakt dit vak zo leuk!

Met mijn man en zakenpartner Edo run ik bureau COPPER DESIGN creatief en secuur in Houten. Creatief en secuur is precies wat we zijn en waarin we elkaar aanvullen. Ik doe het voortraject, vanaf het eerste klantcontact tot het plan van aanpak, de offertes, het creatieve concept en het ontwerp. Daarna neemt hij het over, maakt alle communicatiemiddelen in lijn met de ontworpen huisstijl en zorgt dat alle bestanden perfect worden gemaakt en op tijd aangeleverd bij de drukker of producent. Digitalisering  is natuurlijk allang een onderdeel geworden van grafische vormgeving, dus uiteraard maken we ook websites, verzorgen nieuwsbrieven, animaties, PowerPoint-presentaties en online banners.

Wat is je expertise binnen het communicatieveld?
Variatie en diversiteit. Ik wil niet in één hokje.  Naast het grafisch vormgeven vind ik schrijven en spelen met taal leuk. Dat zet ik in bij naamgevingstrajecten die wij begeleiden, en de contentcreatie voor de social media, de webteksten en nieuwsbrieven die ik verzorg voor een aantal klanten. Verder ben ik ook ghostwriter van blogs.

Hoe zet je je expertise op dit moment in?
Ik ben altijd nieuwsgierig naar wat mensen drijft. Dat past goed bij veel van onze klanten, die werken op het terrein van kennis verzamelen, overdragen en toepassen. Wetenschap, onderzoek en onderwijs dus, maar we werken ook voor de cultuursector en het MKB. Bij iedere nieuwe klant leer ik bij en ontdek nieuwe manieren waarop ik hen kan ondersteunen.

Hoe lang ben je nu lid van UCK?
Sinds september 2022.

Waarom ben je lid geworden van UCK?
Ik was al eerder lid, van 2013 tot 2018, toen ik nog in loondienst werkte. Viereneenhalf jaar geleden, bij de start van ons eigen bureau, besloten we eerst uit te zoeken welke netwerkorganisaties in die situatie het beste bij ons pasten. Ik ben opnieuw lid geworden omdat de UCK zo’n actieve club is. Ik kan er meer kennis opdoen over andere communicatiemethoden.

Wat zijn je ervaringen tot nu toe?
Tijdens mijn eerste lidmaatschap was ik soms wat minder enthousiast. Dan reed ik naar huis en dacht: heb ik nou wat nieuws gehoord? Maar de bedrijfsbezoeken vond ik geweldig, en ook de avonden over social media. Wat ik daar leerde kon ik direct doorvertalen naar de praktijk. Nu geniet ik vooral van de kennis die ik opdoe over andere communicatiemethoden, en het contact met zoveel verschillende mensen in de communicatiesector.

Wat zijn je verdere verwachtingen en wensen van UCK?
Ik laat me verder inspireren en zie uit naar meer bedrijfsbezoeken. En ik ben heel benieuwd waarom andere ontwerpers en creatieven lid zijn geworden.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
COPPER_Severine (1).jpg598,9 kBimage/jpegdownload
Labels
Nieuws

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten