Leerzame UCK-bijeenkomst: Terugblik crisisaanpak na gijzeldrama in Ede

UCK_ede_foto_01.jpgdonderdag 30 mei 2024

Een gezellige avond en nacht feesten in café Petticoat in Ede mondde zaterdag 30 maart jl. uit in een zenuwslopende gijzeling. Personeel van de dansclub werd urenlang bedreigd door een gewapende man. De gijzeling maakte diepe indruk op de inwoners van Ede. Ook nationaal en internationaal was er veel aandacht. In een mum van tijd was Ede wereldnieuws.

De Utrechtse Communicatiekring was woensdag 29 mei te gast bij de gemeente Ede en waar burgemeester René Verhulst vertelde over hoe hij die zaterdag heeft beleefd. Met welke dillema’s hij samen met de driehoek (ook Openbaar Ministerie en politie) te maken kreeg en hoe hij daarmee is omgegaan. Ook woordvoerder Patricia Nep van Ede, coördinator communicatie Simen Klok, teamleider eenheidscrisiscommunicatieteam Jop Heinen (beiden van de politie) vertelden over hun keuzes en acties, die vaak onder tijdsdruk stonden. En Jeroen Baardemans van Namens de Familie was er om te vertellen hoe hij optrad en nog steeds optreedt als woordvoerder en contactpersoon richting media voor de slachtoffers en hun directe omgeving.

Een zeer leerzame interactieve bijeenkomst met zestig communicatieprofessionals, onder leiding van UCK-lid en adviseur crisiscommunicatie Koen van Tankeren in de raadszaal van Ede. Met dank aan de gastvrijheid van de gemeente Ede en aan alle sprekers die een kwetsbaar en daardoor zeer waardevol inkijkje gaven in hoe ze op die aanvankelijk gemoedelijke zaterdag voor Pasen ineens vol in actie moesten komen.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
UCK_ede_foto_01.jpg749,5 kBimage/jpegdownload
UCK_ede_foto_02.jpg469,1 kBimage/jpegdownload
UCK_ede_foto_03.jpg879,3 kBimage/jpegdownload
UCK_ede_foto_04.jpg381,0 kBimage/jpegdownload
UCK_ede_foto_05.jpg701,7 kBimage/jpegdownload
Labels
Nieuws

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten