Burgemeester Wolfsen en KvK zetten origineelste vrijmarktverkopers in het zonnetje

zaterdag 30 april 2011

Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht heeft tijdens de vrijmarkt twee prijzen uitgereikt aan originele vrijmarktverkopers: een voor de jeugd en een voor volwassen ondernemerstalent. De prijs voor aanstormend talent tot en met 15 jaar ging naar Syl van 9 jaar. Zij verkoopt hippe oorbellen die gemaakt zijn van oranje slingers die zijn blijven liggen van het WK. De opbrengst is voor KWF Kankerbestrijding.

In de categorie boven 15 jaar was de winnaar de ‘levende fruitautomaat’, 4 jonge mensen die het publiek laten gokken op combinaties van echt fruit en daarmee geld inzamelen voor het goede doel. Met een inleg van 2 euro kan een deelnemer maximaal 25 euro winnen. De levende fruitautomaat bestaat uit Maya van Iwaarden, Ilvi Nijokiktijen en Guido en Maurice Castagna.

De prijs bestond in beide gevallen uit een VVV-bon van 100 euro. Het was de vijfde keer dat de KvK tijdens de vrijmarkt op zoek ging naar de origineelste verkoper in de Utrechtse binnenstad. De Utrechtse vrijmarkt is een jaarlijks festijn waar mensen van binnen en buiten de stad hun ondernemerstalent laten zien. De KvK moedigt dat graag aan en beloont daarom de opvallendste verkopers met een prijs.

Criteria
Drie teams van KvK-medewerkers waren eerder op de avond op pad gegaan om de verkooptalenten te scouten. Criteria waren:
- lef
- creativiteit
- originaliteit
- onderscheidend

De jury onder leiding van Jaap Docter, directeur Regionale Economie van de KvK, selecteerde de kandidaten.

« Terug

Sluiten