Nieuwe videofilm zet ondernemersklimaat Utrechtse Heuvelrug op de kaart

Heuvelrug.jpgvrijdag 13 juli 2018

Gemeente Utrechtse Heuvelrug presenteert zich sinds vandaag met een nieuwe video, waarin vooral aandacht is voor het ondernemersklimaat in de gemeente. De film moet het gevoel van trots bij ondernemers en inwoners stimuleren en ze inspireren tot samenwerking.

In de video worden ondernemingen in beeld gebracht die een afspiegeling zijn van de economisch bedrijvigheid in deze gemeente. Als een rode draad keert steeds het antwoord terug op de vraag “Waarom is ondernemen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug zo gunstig?”, zo blijkt uit de opdracht die de gemeente vooraf formuleerde. PRezz videoproducties van Pauline Teunissen en UCK-lid Monika Knottnerus verwierf de opdracht.

Onder bladerdak
Pauline over de productie: “Onder het bladerdak van de gemeente Utrechtse Heuvelrug schuilt een trotse economie. Daadwerkelijk zakken we met een drone-camera door het bladerdak en stellen een aantal ondernemers voor. Deze staan steeds als beeld voor een hele groep. Denk aan internationale handel, kenniseconomie, een zzp’er, een agrariër en een horecaondernemer. We hebben steeds de contrasten opgezocht door een villa in het groen in verbinding te brengen met een bedrijf in een grijs industriegebied en bijvoorbeeld een grote onderneming in verbinding te brengen met een zzp’er die vanuit zijn achtertuin werkt.”

Puzzel
“Een puzzel in de preproductie was dat alle type bedrijven en ondernemers aan bod moesten komen”, legt Pauline uit. “De beelden moesten op elkaar aansluiten en dan ook nog in een juiste verdeling met alle kernen van de gemeente (Driebergen, Doorn, Maarn, Maarsbergen, Leersum, Amerongen, Overberg). Maar daarin zijn we denk ik prima geslaagd, we zijn trots op het resultaat.”

Grote diversiteit
Wie ook trots is op het resultaat is de opdrachtgever bij Utrechtse Heuvelrug, is Joke van Grootveld (relatiemanager Bedrijven): “Ik ben zelfs razend enthousiast over de film! Het leek me best een uitdaging om in enkele minuten de grote diversiteit en kracht aan bedrijven en economie die hier soms letterlijk verstopt zit, te laten zien. Maar ook in samenwerking met en door onze lokale ondernemers is het gelukt. Samenwerken met ondernemers aan deze film en aan andere projecten in het programma economische ontwikkeling geeft een boost aan positieve energie.”

DNA
In tegenstelling tot veel andere gemeenten in landelijk gebied, kent Utrechtse Heuvelrug volgens Van Grootveld juist geen leegstand van bedrijfspanden. “Ik ben heel blij dat deze film onze bedrijvigheid nog duidelijker laat zien”, licht Van Grootveld toe. “De film is nuttig omdat er een grote bescheidenheid in ons DNA zit hier op de Heuvelrug en we - juist ook ondernemers onderling - soms niet van elkaar weten wat hier aan bedrijvigheid allemaal zit. Ik hoop dat ondernemers de film gaan gebruiken en delen.”

Ook benieuwd naar de nieuwe video van Utrechtse Heuvelrug? Check de video hier!

« Terug

Sluiten