Alle activiteiten Utrechtse Communicatiekring vanwege coronavirus opgeschort tot nader order

Utrecht (12 van 31).jpgdonderdag 12 maart 2020

In lijn met de vandaag landelijk aangescherpte maatregelen vanwege het coronavirus heeft het UCK-bestuur besloten om tot nader order alle reeds geplande activiteiten van de Utrechtse Communicatiekring in de komende weken op te schorten.

Dat betekent concreet dat de bijeenkomsten van 16 maart 2020 (‘Fietsen is communiceren’) en ook 2 april 2020 (‘Lightning Talks’) worden uitgesteld tot later te bepalen data.

Nationale maatregelen
Het zal je waarschijnlijk niet zijn ontgaan dat het kabinet vandaag verscherpte maatregelen heeft afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus in Nederland in te dammen. Dit betekent dat - in elk geval tot 1 april aanstaande - in het hele land alle evenementen met meer dan honderd deelnemers zijn verboden. Bovendien wordt geadviseerd om sociale contacten, bijvoorbeeld in het uitgaansleven, zoveel mogelijk te vermijden. Sportwedstrijden, theatervoorstellingen en events worden afgelast, en musea dicht gaan. Allemaal bedoeld om sociale contacten te minimaliseren en dus de kans op eventuele overdracht van het virus te voorkomen.

Verantwoordelijk
Alhoewel de Utrechtse Communicatiekring leeft van netwerken en kennisuitwisseling en onze bijeenkomsten in de regel minder dan honderd deelnemers hebben, wil het UCK-bestuur hiermee verantwoordelijkheid nemen, elk risico uitsluiten en duidelijkheid bieden aan leden en gastsprekers. Onze programmacommissie stopt veel tijd en energie in onze activiteiten. We zouden het ook zonde vinden als een groot deel van de potentiële deelnemers aan een bijeenkomst toch uit voorzorg thuis zou blijven. Ten slotte willen we onze gastsprekers niet in verlegenheid brengen om – wellicht tegen hun gevoel in – acte de presence te moeten geven.

Nadere info volgt
Het UCK-bestuur hoopt op begrip voor deze maatregelen. Zo gauw er meer zicht is op de situatie rond het coronavirus en de bewegingsruimte voor ons als organisatie, zullen we nader informeren over de voortzetting van onze activiteiten.

Labels
Nieuws

« Terug

Sluiten