Over 'Probleemwijken of wijken met een imagoprobleem?'

'Probleemwijken of wijken met een imagoprobleem?'

De Utrechtse wijk Kanaleneiland en het Amsterdamse Slotervaart hebben het imago van een probleemwijk. Het zijn allebei wijken met reële problemen als een hoge werkloosheid, criminaliteit, dreigende radicalisering, etc. Maar dat is slechts een deel van de realiteit. Er gebeuren ook hele positieve dingen in deze wijken, veel bewoners zijn tevreden. Daar hoor je echter weinig over. Welke rol heeft communicatie in het imago van deze wijken en hoe kan communicatie dit imago beïnvloeden? Over dit thema organiseren de VSA en UCK gezamenlijk een bijeenkomst op dinsdag 9 september. We gaan samen met de bus naar Amsterdam!

Zes deskundigen bediscussiëren vanuit verschillende invalshoeken een aantal stellingen in een forumdiscussie. En jij mag je uiteraard ook in de discussie mengen! De discussie wordt geleid door Moustapha Baba, partner van Mex-it, adviesbureau voor intercultureel management. Mex-it, gevestigd in Slotervaart, is gespecialiseerd in strategische beleidsontwikkeling en interculturele communicatie.

Het forumpanel bestaat uit:

  • Jan Roncken, aangesloten bij Orka Advies als zelfstandig adviseur. Jan heeft als projectmanager bij verschillende stedelijke vernieuwingsprojecten een vinger in de pap gehad. Onder andere in Deventer, Bijlmermeer, Zaanstad, Zwolle, Westelijke Tuinsteden en Utrecht.
  • Joke Padmos, hoofd communicatie van stadsdeel Slotervaart. Zij is één van de belangrijkste adviseurs van stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch en schakelt de media in om de problemen van het stadsdeel op de kaart te zetten.
  • Dick Glastra van Loon, coördinator van Eigenwijks, de opbouwwerkorganisatie van Slotervaart die bewoners ondersteunt in hun betrokkenheid bij buurtbeheer en stedelijke vernieuwing.
  • Radboud van der Linden, hoofd communicatie Far West. Deze organisatie is in 2000 opgericht door enkele Amsterdamse woningcorporaties voor de stedelijke vernieuwing van Amsterdam Nieuw West en verantwoordelijk voor een derde van de vernieuwing in dit gebied.
  • Monique van Hezewijk, communicatieadviseur bij de gemeente Utrecht. Zij is gespecialiseerd in communicatie rondom stedelijke vernieuwing. Monique is o.a. betrokken bij vernieuwingsprojecten in Overvecht en Kanaleneiland.
  • Margaret Voll, communicatieadviseur bij Proper-Stok Groep. PSG is een landelijk opererende vastgoedontwikkelaar met als specifieke scope binnenstedelijke herstructurering. Margaret heeft / had een aantal grote herstructureringsprojecten onder haar hoede: naast Kanaleneiland Centrum zijn dat o.a. Leyweg/Haga (Den Haag), Katendrecht, Spangen, Nieuw Crooswijk (Rdam) en Meer en Oever (Amsterdam). Hiervoor jaren werkzaam geweest aan bureauzijde, vooral op het terrein van gebiedscommunicatie.

Aanmelden
Wil je hier ook bij zijn? Meld je dan aan via onderstaand inschrijfformulier. Introducés zijn welkom, mits vooraf aangemeld.

Programma
19.00 uur - Vertrek met de bus vanuit Utrecht, opstapplek: winkelcentrum De Gaard (Tuindorp-oost). In de bus wordt gezorgd voor een lichte avondmaaltijd (broodjes & een dankje).
19.45 uur - Ontvangst met koffie en thee in Comenius Lyceum
20.30 uur - Aanvang programma
22.00 – 22.30 uur - Afsluitende netwerkborrel
23.00 uur - Aankomst met de bus in Utrecht, winkelcentrum De Gaard

Locatie
Comenius Lyceum Amsterdam, Derkinderenstraat 44. Routebeschrijving, zie: http://www.comeniuslyceum.nl/overdeschool/route.php. Vanuit Utrecht rijdt er een bus naar deze locatie waar alle (introducés van) UCK-ers gratis gebruik van kunnen maken. Een mooie extra gelegenheid om met elkaar bij te praten en te netwerken! De bus vertrekt om 19.00 uur vanaf de parkeerplaats van winkelcentrum De Gaard, Tuindorp-oost. Je kunt hier gratis parkeren. Als je met de bus gaat, neem dan lijn 5 of 8 en stap uit bij halte Kapteijnlaan.

Benieuwd naar aanmeldingen vanuit de VSA? Kijk dan op: http://www.vsatrefpunt.nl.

Met vriendelijke groet,
Moniek van der Sanden en Amarens Schuurmans
Namens de UCK-programmacommissie

 

Sluiten