Locatie van UCK Social Media Special #6: Hey Google! Hoe word ik Voice-ready?

UCK Social Media Special #6: Hey Google! Hoe word ik Voice-ready?

Louis Hartlooper Utrecht

  • Louis  Hartlooper Utrecht

Adres

Tolsteegbrug 1
3511 ZN UTRECHT

Het Louis Hartlooper Complex

Sinds de opening in 2004 is het Louis Hartlooper Complex uitgegroeid tot een drukbezochte ontmoetingsplek die niet meer weg te denken is uit het Utrechtse culturele leven.

Geschiedenis

Het Louis Hartlooper Complex (LHC) is een film- en cultuurcentrum in de binnenstad van Utrecht. Het is een initiatief van filmmaker en bioscoopeigenaar Jos Stelling. Het LHC is genoemd naar Louis Hartlooper, een bekend en kleurrijk persoon uit de Utrechtse filmgeschiedenis. Hij was filmexplicateur in Bioscoopsalon Vreeburg en de Rembrandtbioscoop.

Locatie

Het LHC heeft vijf bioscoopzalen, waar arthouse-films worden vertoond. Ook het organiseren van debatten en cursussen behoort tot de activiteiten. In het LHC is ook kantoorruimte en ruimte voor exposities.

Het LHC is gehuisvest in een voormalig politiebureau uit omstreeks 1927 op de Tolsteegbrug in het Museumkwartier. Het complex is een rijksmonument in de stijl van de Amsterdamse School, ontworpen door de Utrechtse stadsarchitect J.I. Planjer.

Route

Kom je met de trein? Dan is NS-station Utrecht Vaartsche Rijn dichtbij (ongeveer 400 meter, 5 minuten lopen). Kom je met de auto? In de omgeving van LHC is straat parkeren mogelijk, maar de parkeergarage bij station Vaartsche Rijn is in de buurt (adres: Baden Powellweg 103, Utrecht).

Deel deze bijeenkomst

Sluiten