ArtUtrecht.com: één platform voor beeldende kunst

dinsdag 15 december 2015

Vrijdag 11 december vond de eerste ArtMeat plaats waar onder andere de website artutrecht.com ten doop werd gehouden. Deze website heeft als doel een platform te bieden aan de beeldende kunst in de stad Utrecht. De website is een initiatief van Stichting Art Utrecht die begin 2015 is opgericht.

“Artutrecht.com moet gaan fungeren als een database waar alles omtrent de Utrechtse beeldende kunst op te vinden is”, zegt fotograaf Daan Bramer, bestuurslid van stichting Art Utrecht. “Op dit moment staan er 21 galeries en expositieruimtes in Utrecht op. Elke galerie of expositieruimte kan zich aanmelden. Het criterium is wel dat zo’n ruimte terugkerende exposities heeft die voor langere tijd te zien moeten zijn, en dat ze elke week geopend moeten zijn. In de toekomst kunnen ook professionele beeldende kunstenaars uit Utrecht zich aanmelden.”

Agenda
De site zal steeds verder gevuld worden. Daan: “Op dit moment zijn we bezig met de agenda. Als die online gaat kunnen bezoekers van de site precies zien wat er op dit moment op beeldend kunstgebied te doen is in Utrecht. Naast het aanbod in de gevestigde musea dan. We gaan ook samenwerken met de sites http://www.bezoek-utrecht.nl/ en http://www.uitagendautrecht.nl/.”

ArtMeat
Een ander voortvloeisel uit deze samenwerking is ook dat de stichting vier keer per jaar een bijeenkomst wil houden, waar alle beeldend kunstenaars elkaar kunnen ontmoeten. “Onder de naam ArtMeat zal deze elke drie maanden worden gehouden in steeds weer een andere expositieruimte”, aldus Daan. “Dit initiatief komt mede voort uit de Utrechtse kunstborrel.”

Vindbaar en zichtbaar
Uiteindelijk zal de site dus ook een overzicht bieden van professionele beeldende kunstenaars die werkzaam zijn in Utrecht. Vindbaarheid en zichtbaarheid, dat is wat de stichting voor ogen heeft. Op de site staat een duidelijke plattegrond met alle locaties en een locatiefoto. Mooi dit gezamenlijke initiatief van een sector die gewend is om individueel te werken. Ben je professioneel beeldend kunstenaar of houder van een galerie of expositieruimte en geïnteresseerd? Kijk dan even op http://www.artutrecht.com.

« Terug

Sluiten