UCK-lid Hans Agterberg in kookfinale Alliance Gastronomique

donderdag 29 oktober 2015

Ontwerper en UCK-lid Hans Agterberg staat in de finale van de Alliance Kookbattle. Hij neemt het dan op tegen vijftien andere finalisten in de strijd om de titel Alliance Amateur Chef 2015.

Alliance Gastronomique is een vereniging van vooraanstaande restaurants in Nederland en België die in 2017 haar 50-jarig bestaan viert. Met de amateurcompetitie geeft ze aandacht en waardering aan de grote schare vaste klanten van deze restaurants die zelf ook in de keuken staan, vaak zelfs fanatiek.

Tot die categorie behoort Hans Agterberg zeker ook. Hij kent twee passies - vormgeving en koken – die hij in Vleuten onder één dak combineert met Quavorm en Quasmaak. Hans: “Het is mooi dat ik in de finale sta, maar nu ga ik er ook echt voor om die te winnen, want als ik het doe, wil ik het goed doen!”

Elke finalist wordt gecoacht door een professionele chef. De coach van Hans is chef Sander Spruijt van restaurant de Burgemeester uit Linschoten dat één Michelinster bezit.

De finale van de Kookbattle (voor Nederlandse en Belgische deelnemers) vindt op 9 november plaats bij het Miele Inspirience Centre te Vianen. De deelnemers zijn door de restaurants gevraagd en aangemeld door o.a. het insturen van hun ‘signature dish’. Tijdens de finale worden de deelnemers getest op hun kookkennis en -kunde. Bovendien koken zij hun signature dish voor 2 personen. Deze wordt beoordeeld door een vakjury, bestaande uit o.a. Alliance topchefs.

« Terug

Sluiten