Dutch Game Garden naar Beatrixgebouw Jaarbeurs

vrijdag 19 december 2014

De Dutch Game Garden vertrekt uit de binnenstad en gaat van de Neude naar het Beatrixgebouw van Jaarbeurs Utrecht. DGG heeft sinds haar oprichting meer dan 75 studio’s gehuisvest in het voormalige bankgebouw aan de Neude. Het merendeel van de huidige bewoners verhuist mee.

Ondernemers die niet mee verhuizen, vestigen zich op verschillende plekken elders in de stad. De nieuwe locatie heeft volgens DGG het voordeel dat de Jaarbeurs het volledige huisvestingsbeheer op zich neemt en DGG zich daardoor helemaal kan richten op het inhoudelijk begeleiden van de bedrijven en organisatie van activiteiten. De nabijheid van andere bedrijvigheid in de Jaarbeurs moet ook leiden tot meer kennis- en creatieve uitwisseling met andere sectoren.

DGG werd in 2008 opgericht door de Taskforce Innovatie, Universiteit Utrecht en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en is sinds vijf jaar gehuisvest aan de Neude. De missie van DGG is het creëren van werkgelegenheid en welvaart door de Nederlandse gamesindustrie aan te jagen. Met het start-up programma levert DGG organisatiebegeleiding en huisvesting aan jonge ondernemers. Ondertussen in het initiatief flink uitgebreid en heeft het naast Utrecht ook een vestiging in Amsterdam en Hilversum. Veel succesvolle gameontwikkelaars zijn bij DGG gestart.

« Terug

Sluiten