Prestigieuze nominatie online magazine Provincie

dinsdag 04 november 2014

Het online magazine van de provincie Utrecht is in de categorie “News & Business Magazine of the Year 2014” genomineerd voor de Digital Magazine Awards. Een prestigieuze internationale award voor digitale bladen.

Op 25 november aanstaande wordt in London de winnaar bekend gemaakt. Er zijn in totaal zeven kanshebbers. Concurrenten zijn Al Jazeera, Financial Magazine, ING.world, Intheblack, Invest en World Trade Organisation. Een jury beoordeelt de magazines op redactionele inhoud en vormgeving. De digitale bladen moeten innovatief en trendsettend zijn. Eerdere winnaars waren The New Yorker, Inquire Magazine en Property Week Global Interactive.

Provincie Utrecht lanceerde begin dit jaar haar digitale magazine. Het verschijnt zes keer per jaar en wil ‘een ontdekkingstocht door de provincie zijn’. Ontwikkelingen in de provincie worden op interactieve wijze gepresenteerd met filmpjes, animaties, polls, interviews en uitgebreidere achtergrondverhalen. Via polls kunnen lezers reageren en via links kan de bezoeker doorklikken naar sites met gerelateerde informatie en achtergronddossiers.

Utrecht is de tweede provincie in ons land met een digitaal magazine. Dutch Giraffe, het designbureau dat verantwoordelijk is voor de creatieve uitwerking, won vorig jaar de Nederlandse Award met het digitale magazine van de provincie Noord-Brabant.

« Terug

Sluiten