Appril deze maand App festival

maandag 07 april 2014

De maand april is omgedoopt tot Appril! De naam van een festival over apps en mobiel internet. Met meer dan 100 workshops, lezingen en borrels in Utrecht, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Eindhoven.

Het Utrechtse Centre of Expertise (CoE) daagt studenten, creatieven en developers uit om in vier dagen tijd een app te bedenken en een prototype te maken voor een specifieke patiëntengroep, om ze te helpen gezonde keuzes te maken. Op 22 april starten deelnemers aan de challenge en op 25 april presenteren ze hun idee en werkend prototype aan een vakjury.

Patiënt engagement

Uit onderzoek blijkt dat actieve, betrokken patiënten betere gezondheidsuitkomsten hebben en dat het zelf goed kunnen managen van een chronische aandoening kwaliteit van leven en zorgkosten positief beïnvloedt. Gebruik van technologie kan patiënten helpen zelf meer bewust te zijn van keuzes ten aanzien van hun eigen gezondheid en daar verstandiger mee om te gaan, dus meer “zelf-management”: denk bijvoorbeeld aan het samen nemen van beslissingen met je arts, of zelf je chronische aandoeningen managen door bij te houden hoe zwaar je bent, hoe hoog je bloeddruk is, of je je medicijnen neemt en hoe je je voelt.

In andere sectoren is het gebruik van technologie al heel normaal voor zelf-management. We boeken onze eigen vliegtickets, doen onze eigen bankzaken. In de zorg is het veel minder gewoon om zelf die zaken te regelen. Oplossingen uit andere sectoren zoals gaming, consumentenmarketing en gaming kunnen als inspiratie dienen om patiënten te motiveren en te helpen om een actievere rol te spelen in het managen van hun eigen gezondheid.

Kijk voor meer info op www.appril.nl

« Terug

Sluiten