Marianne Kalkman en Lucas Michels versterken bestuur UCK

maandag 16 december 2013

Marianne Kalkman en Lucas Michels treden met ingang van het nieuwe jaar 2014 toe tot het UCK bestuur. Ze gaan zich respectievelijk toeleggen op het aanbod van activiteiten voor leden en de representatie van de UCK bij externe contacten.

Marianne en Lucas vervangen in het bestuur Moniek van der Sanden en Robbert Jan Sabel, die beiden (Moniek 5 jaar lang en Robbert Jan 10 jaar) met zeer veel inzet een grote bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de UCK, waardoor we uitgroeiden tot de grootste en meest actieve regionale communicatiekring in ons land. Robbert Jan bouwde de afgelopen maanden zijn activiteit voor het UCK-bestuur af. Moniek zal haar activiteiten als medecoördinator van de programmacommissie de komende maanden geleidelijk overdragen aan Marianne. Robbert Jan en Moniek blijven lid van de UCK.

Marianne Kalkman werkt nu twintig jaar als zelfstandig tekstschrijver/journalist en communicatieadviseur. Haar bureau ZINNIG communicatie en journalistiek is gevestigd in Utrecht. Ze is getrouwd, heeft twee kinderen (van 13 en 15 jaar) en woont ook in de stad. Marianne is actief op vele fronten, bijvoorbeeld voor Woman on Wings, een organisatie die vrouwen in India helpt om hun eigen business op te zetten. Ze is ook lid van de Vrouwen in Marketing en Communicatie (VMC) en TekstNet.

Lucas Michels heeft ruim dertig jaar ervaring in journalistiek, corporate communicatie en aan bureauzijde. 2,5 jaar geleden richtte hij zijn bureau ReputatieLoods op en werkt hij als interim communicatie- en reputatieprofessional met een speciale interesse in verandertrajecten. Hij heeft een licentie voor het toepassen van de Change Readiness Inventory, een tool die organisaties inzicht geeft in de effectiviteit van hun veranderprocessen. Lucas woont in Houten, is getrouwd en heeft twee kinderen (van 22 en 24 jaar).

Het UCK bestuur bestaat verder uit Koen van Tankeren (voorzitter), Alfred van de Pol (secretaris), Raoul Zonnenberg (penningmeester), Simone van de Velde (coördinatie programmacommissie) en Rogier van den Berg (digitale media).

Kennisuitwisseling en elkaar ontmoeten zijn de twee belangrijkste doelstellingen van de Utrechtse Communicatiekring. Daarom gaat binnen de organisatie de meeste aandacht uit naar het organiseren van kwalitatief goede activiteiten. Hiervoor staat de UCK Programmacommissie garant die momenteel bestaat uit acht personen, die in wisselende duo's de organisatie voor hun rekening nemen van bijeenkomsten, workshops, masterclasses en bedrijfsbezoeken. De programmacommissie mag zich verheugen met de toetreding van Urske Kuijpers. Zij vervangt Renate Engelen die stopt met de organisatie van UCK-bijeenkomsten.

Sinds vijf jaar organiseert de UCK circa twintig activiteiten per jaar voor haar leden. Secretarieel worden het bestuur en de programmacommissie van de UCK trouw ondersteund door Mies van de Vis (bereikbaar via info@communicatiekring.nl).

« Terug

Sluiten