Introductie nieuwe glossy Leven! Utrecht

woensdag 20 november 2013

In december verschijnt het eerste nummer van de nieuwe gratis glossy Leven! Utrecht, een kwartaalmagazine voor de stad en regio. De glossy kent al edities in Leiden en Den Haag. Uitgever is UCK-lid Sander Pardon.

“Leven! richt zich op bewoners in de regio. Maar probeert ook interessant te zijn voor bedrijven, bezoekers, studenten, en iedereen die geïnteresseerd is in de Domstad”, zo duidt Sander de doelgroep. Het blad omvat 148 pagina’s. De helft hiervan is gevuld met redactionele inhoud. In de eerste editie die op 11 december verschijnt, wordt aandacht besteed aan onder andere Mike Boddé, het Liszt Concour, Ramon Beuk, Mirjam de Rijk, het stationsgebied, de nieuwe Jaarbeurs, Surrealisme bij Centraal Museum, Leidsche Rijn, horeca hotspots en de Zadelstraat.

De Utrechtse editie wordt ook gemaakt door een Utrechts team. Catelijne Gerlag is hoofdredacteur, Puck ’t Hart vormgever, Anne Bonthuis redactrice en Mandy Brander fotografe. Daarnaast zijn er drie medewerkers voor sales.

Anders
Hoofdredacteur Catelijne Gerlag: “We willen de inwoners bereiken maar ook de bedrijven. Veel ondernemers willen op een mooie manier hun verhaal kwijt. Leven! wijkt in inhoud en uiterlijk af van de meeste andere regionale media. Met een meer creatieve inslag, high end vormgeving, fotografie en uitvoering en strak geredigeerd zodat het interessant blijft om te lezen. Onze teksten zijn kort en krachtig en geschreven met een scherpe pen. Een artikel moet je in een kwartier kunnen lezen. Langere content is voor de liefhebber, zoals stukken over musea, exposities, of historische onderwerpen.”

Hele regio
Leven! verschijnt vier keer per jaar in een oplage van 15000 exemplaren. Deze worden in de hele regio verspreid (ook in Nieuwegein, Zeist, Houten, Maarssen, IJsselstein, De Bilt, Vianen, Driebergen, Bunnik, Baarn, Zeist) via meer dan vijfhonderd distributiepunten. Daarenboven krijgen ruim drieduizend bedrijven en winkels het blad gratis voor op de leestafel, in kapsalons, ziekenhuizen, golfbanen, horeca, sportscholen en huisartsenpraktijken.

Concurrentie
In oktober van dit jaar introduceerde ook Straatnieuws ook de glossy Straat voor Utrecht. Ook Straatnieuws heeft plannen om deze glossy – bij goede ontvangst van het eerste exemplaar – vaker uit te gaan geven. De vraag is of de beide glossy’s elkaar aanvullen of juist beconcurreren. Sander Pardon geeft desgevraagd aan dat Leven! echt een bijzondere formule zal kennen en hij daarom niet bang is voor concurrentie.

« Terug

Sluiten