BBC Travel: Utrecht happiest place to live

zondag 27 oktober 2013

Volgens BBC Travel is Utrecht één van de vijf meest aantrekkelijke steden om te wonen. Het gerespecteerde online platform baseert haar conclusies onder andere op een zeer uitgebreid onderzoek van de Verenigde Naties dat kijkt naar verschillende factoren die het leven van mensen aantrekkelijk maken.

Utrecht wordt door BBC Travel geroemd als een compacte stad met heerlijke cafés en restaurants gesitueerd langs de Oudegracht en met de Domtoren als markeerpunt. De relaxte sfeer wordt aangevoerd. Er is oog voor de wekelijkse bloemenmarkt. Ook het Nederlands Filmfestival wordt genoemd. Qua wijken worden Lombok, Oudwijk, Wittevrouwen en Leidsche Rijn aangehaald.

In de top 5 heeft Utrecht gezelschap van het Deense Aarhus, het Zwitserse Geneve en de Zweedse steden Stockholm en Malmö. Het is niet toevallig dat deze steden uit de bus komen bij de BCC. De VN onderzocht de kwaliteit van leven in 150 landen. Die lijst wordt aangevoerd door Noordeuropese en Scandinavische landen.

Utrecht werd eerder dit jaar al door de Europese Commissie bestempeld als 'de meest competitieve regio' in Europa, nog voor regio's als London en München. Ook riep CNN Travel vorige maand Utrecht nog uit als 'het nieuwe Amsterdam'. Vorig jaar ontdekte Lonely Planet Utrecht al als 'One of the Worlds 10 Unsung Places'.

« Terug

Sluiten